Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Te gast in hart van ons land in 'Typisch Utrechtse Heuvelrug'

Maandag t/m donderdag, 19.20 uur, NPO 2

Deel:

Een nieuwe reeks afleveringen uit de reeks Typisch speelt zich af op de Utrechtse Heuvelrug, een streek in het hart van Nederland. Plaatsen als Austerlitz, Soesterberg, Doorn en Amerongen vormen een prachtig decor voor de twaalf afleveringen. In de EO-serie Typisch Utrechtse Heuvelrug ontmoeten we de komende drie weken bijzondere streekbewoners.

De Utrechtse Heuvelrug is een groene oase van rust en ruimte, die zich uitstrekt van Rhenen tot aan Huizen. Onze voorvaderen wisten reeds dat dit heuvelachtige gebied tot het prachtigste van het land behoorde. Al aan het eind van de zeventiende eeuw lieten rijke kooplieden, gegoede burgers en pronkzuchtige adellieden er buitenhuizen en kastelen bouwen.

(tekst loopt door onder de video.) 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ze legden er landgoederen aan om in de zomer de stad te ontvluchten en te ontspannen. Sindsdien siert een lint van landgoederen het golvende, bosrijke, groene hart van Nederland. Nog altijd heeft de Utrechtse Heuvelrug iets statigs en deftigs. Veel dorpen tellen inwoners van adel. Maar wie goed zoekt, vindt tussen al het groen in dit bosrijke gebied ook andere verhalen en inwoners. In de reeks Typisch Utrechtse Heuvelrug leren we ze de komende weken kennen. 

Nationaal Militair Museum

We maken in de eerste aflevering kennis met keuterboer Heimen. Hij boert nog graag op de ouderwetse manier, nog precies zoals dat in de jaren vijftig gebruikelijk was in ons land. Ook ontmoeten we vanavond in Typisch Utrechtse Heuvelrug de vrijwilligers van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

Typisch Utrechtse Heuvelrug

In de documentaireserie Typisch… volgen we de levens van gewone mensen in een buurt of streek ergens in Nederland. Wie zijn de mensen die er wonen en hoe ziet hun leven eruit? In het hart van ons land ligt de Utrechtse Heuvelrug, een groene oase van rust en ruimte. De komende drie weken staan in Typisch Utrechtse Heuvelrug verhalen van bijzondere inwoners van dit gebied centraal.

Vanaf 1 februari, maandag t/m donderdag, 19.20 uur, NPO 2

Kijk 'Typisch Utrechtse Heuvelrug' hier terug

--:--