Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tekenend Marcel Zimmer

Wie is Marcel Zimmer?

Zanger en drummer Marcel Zimmer (42) treedt samen met zijn vrouw Lydia op en is vader van drie kinderen.

Deel:

Wat zou je doen als je dit werk niet deed?
“Dan was ik waarschijnlijk arts geweest in de zending. Dat wilde ik al van jongs af aan. Ik moest me na het atheneum laten inloten voor de studie geneeskunde, maar werd uitgeloot. Toen ben ik alvast met een studie biologie begonnen, wat echter niets voor mij was.”

Welk compliment blijft je bij?
“Ik was muziekdocent op het voortgezet onderwijs, toen een leerling tegen mij zei: ‘Je bent net een groot kind.’ Dat vond ik een compliment, want ik ben heel veel bezig met liedjes schrijven voor kinderen. Het worden als de kinderen betekent voor mij: onbevangen zijn, impulsief en vooral jezelf. Dat wordt door tieners ontzettend gewaardeerd.”

Met welke karaktertrek drijf je anderen tot wanhoop?
“Met mijn impulsiviteit. Soms ga ik direct over tot actie, zonder daar eerst goed over na te denken.”

Op welk dier lijk je?
“Op een chimpansee, een guitige aap: speels, ontwapenend en impulsief.”

Met wie zou je graag een dagje willen ruilen?
“Met de zanger Sting. Ik houd enorm van zijn muziek en teksten, en van de manier waarop hij over de dingen van het leven nadenkt. Ik ben het echter in lang niet alles met hem eens. Onlangs heb ik een boek over hem gekocht, waarin hij vertelt hoe hij tot sommige teksten komt. Dat boeit mij.”

Hoe blijf je in conditie?
“Ik heb een heel beweeglijk leven, omdat ik ook veel reis. Maar echt sporten? Nee; ik wandel wel eens op de hei.”

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
“Tijdens de Opwekkingsconferentie 2009, waar Lydia en ik de sing-in leidden. We stonden stil bij de vervolgde christenen die in het geheim samenkomen en alleen fluisterend samen kunnen zingen. Toen hebben we met 60.000 man ook fluisterend Hij is Heer gezongen. Dat raakte me zo, dat ik ervan moest huilen.”

Wat is geluk voor je?
“Als ik voel, weet en ervaar dat ik precies op die plek in mijn leven en in de samenleving zit, waar God me wil hebben. Zowel in het sociale, binnen mijn werk als in de kerk. En dat ik daarbinnen kan doen wat ik leuk vind.”

Ben je bang voor de dood?
“Nee, absoluut niet. Ik vind het alleen erg vanwege de plek die ik achterlaat, en de leegte en het verdriet die mijn gezin, familie en vrienden dan meemaken.”

Hoe is jouw gebedsleven?
“Ik praat hardop met God – niet alleen voor het eten – over de dingen van het leven. We bidden met de kinderen voordat ze naar school gaan. Ook voor elk concert dat we geven. Als me iets te binnenschiet, of als iemand me mailt met een vraag om te bidden, doe ik dat onmiddellijk.”

Waar heb je spijt van?
“Waar ik echt spijt van heb, is dat ik een van onze kinderen ooit onder de koude douche heb gezet omdat ik boos was, zonder eerst te vragen wat er eigenlijk aan de hand was. Dat was weer zo’n impulsieve en ongeduldige reactie van me. Ik ben daar op teruggekomen en heb om vergeving gevraagd.”

Welk programma moet direct van de buis verdwijnen?
“Programma’s als Spuiten en slikken van BNN, waarin geëxperimenteerd wordt met seks en drugs.”

Wat weet bijna niemand over je?
“Om het ijs te breken, kan ik heel snel grapjes maken over taboes, op een manier die mensen niet van mij verwachten.”

--:--