Ga naar submenu Ga naar zoekveld

The Bible Continues: over Jezus en Zijn apostelen

Reis door de latere hoofdstukken van de Bijbelse geschiedenis

De EO zond in 2014 de grote Amerikaanse hitserie The Bible Series uit. De dramaserie vertelde het verhaal van het Oude en Nieuwe Testament. In Amerika is The Bible Series al door zo'n 50 miljoen mensen bekeken en werd de serie genomineerd voor een Emmy. De serie heeft in de VS sinds afgelopen zondag een vervolg: A.D. The Bible Continues. Deze gaat verder waar The Bible gestopt is: de opstanding van Jezus.

Deel:

A.D. The Bible Continues zet het grootste verhaal ooit verteld voort: het verhaal van Jezus Christus. “De nieuwe serie verkent de spannende en inspirerende gebeurtenissen die de kruisiging van Christus volgden”, aldus NBC.

Zo is te zien hoe de nasleep van de dood van Christus een enorme invloed had op zowel zijn leerlingen als zijn moeder Maria en de belangrijkste en politieke en religieuze leiders in die tijd. A.D. The Bible Continues brengt in beeld hoe de apostelen moeten vechten om te overleven en om hun overtuigingen te delen. Ook zie je hoe ze worden geleid door het verdriet van Jezus’ ultieme offer en door het wonder van de opstanding. De uitvoerend producenten Roma Downey en Mark Burnett komen met een spirituele reis door de latere hoofdstukken van de Bijbelse geschiedenis.

In onderstaand filmpje kun je alvast een stukje van een van de eerste scènes bekijken: Jezus verschijnt aan zijn apostelen in Galilea.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: NBC

--:--