Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Thema-avond 'EO Live' over 'Lente in de kerk'

Start online initiatief; zaterdag, 19.00 uur, NPO Radio 5

Deel:

Hoe staat de kerk er in Nederland voor? We horen de afgelopen jaren veel negatieve geluiden. Kerken lopen leeg, gaan gebukt onder schandalen of worden zelfs gesloten. Toch is er een optimisch tegengeluid. De organisatoren van 'Lente in de Kerk' wijzen erop dat er ook bloei is, hoe kleins soms ook. Zaterdag presenteert Yvonne Sprunken een thema-avond van EO Live over dit initiatief.

Een van de gasten in deze special van EO Live is dominee René van Loon, die begin dit jaar zijn boek Lente in de kerk uitbracht. Hij deed daarvoor onderzoek naar bestaande kerken, kerkplanten of pioniersplekken en naar migrantenkerken in binnen- en buitenland. Zijn conclusie? "Op al deze plekken is sprake van bloei, hoe klein en onzichtbaar soms ook." 

'God geeft bloei'

Naar aanleiding van dit succesvolle boek vindt zaterdagavond het online event 'Lente in de Kerk' plaats. Theoloog en wetenschapper William den Boer, die vanavond ook aan het woord komt in EO Live, is de motor achter dit event. Eigenlijk wilde hij een studiedag in de lente houden, maar door corona vindt het online plaats, en pas op 26 september. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Marleen Stelling Lente in de Kerk EO Live
Marleen Stelling presenteert op het YouTube-kanaal van de EO het live event 'Lente in de Kerk'.

“We zouden de lente in de kerk vieren in de meteorologische lente, maar dat doen we nu in de herfst,” vertelt Den Boer. “Dat roept meteen vragen op die het hart van deze bijeenkomst raken: wáárom hebben we het over lente in de kerk? Het korte antwoord daarop is: omdat we geloven dat God bloei geeft.”

Lancering online event ‘Lente in de Kerk’

Het online event ‘Lente in de Kerk’ is vanaf 26 september om 19.30 uur te zien op het YouTubekanaal van de EO. Vanaf dat tijdstip kan op YouTube gechat worden met ds. René van Loon en andere sprekers. ‘Lente in de Kerk’ nodigt kijkers uit om hun “vragen, suggesties en twijfels” te delen in de chat, laat William den Boer weten. “En we hopen natuurlijk dat kijkers die momenten van lente ervaren hebben in de kerk deze verhalen willen delen.” Marleen Stelling presenteert het event, dat ook te volgen is op EO.nl/samengeloven en Lenteindekerk.nl. Het radioprogramma EO Live staat eveneens in het teken van dit initiatief. 

EO Live 
Zaterdag, 19.00 uur, NPO Radio 5


--:--