Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tien cadeaus die een vrouw niet wil hebben

En 10 tips om het goed te doen

Een cadeautje kopen voor een vrouw, bij de gedachte alleen al breekt menig man het zweet uit. ‘Ach, dat had je niet hoeven doen,’ zegt ze dan, en dat betekent vaak dat je het niet (maar dan ook echt NIET) had moeten doen. Daarom: tien cadeaus die een vrouw niet wil hebben. En tien tips om het goed te doen.

Deel:

Dit wil ze niet

1. Een strijkijzer
De voorliefde van mannen voor praktische geschenken is onuitroeibaar. Niets strijkt zo fijn als een goed ijzer. En ze wordt er vast heel gelukkig van. Maar je geeft het niet als cadeau aan een vrouw. Vuistregel: is het handig en nuttig? Laten liggen.

2. Een weegschaal
Hier wordt het strijkijzer-effect gecombineerd met een verborgen boodschap, wat een giftige cocktail oplevert. Dit geldt ook voor zaken als ontharingsapparaten, anti-rimpelcrème, deodorant en boeken met dieettips.

3. Bloemen van de pomp
Een goed verzorgd cadeau zegt meer dan duizend woorden. Een slecht verzorgd cadeau ook. Bloemen van de benzinepomp zijn bepaald geen teken van een goed voorbereide, weldoordachte attentie. En ja, vrouwen ruiken het.

4. De belofte
Het is mooi om een vrouw een vooruitzicht te bieden: een etentje, een weekendje weg, een middagje shoppen, het kan van alles zijn. Het is wel zaak die belofte na te komen. Een nietsbetekenende toezegging is erger dan bloemen van de pomp. Dat wil wat zeggen.

5. Bedank-chocola
Zelfs als je geen concrete aanleiding kunt bedenken, is het de moeite waard je vrouw te bedanken. Maar doe dat niet met bedank-chocolaatjes. Die geef je aan een stagiair of een juf, de schoonmaakster desnoods. Niet aan je vrouw.

Visie_dit_wil_ze_niet

6. Herhaling
Een bos rozen, dat is pas romantisch! Helemaal goed, echt waar. Maar elke week een bos rozen gaat zelfs de meest romantische vrouw vervelen. Vuistregel: hooguit een keer per kwartaal hetzelfde cadeau.

7. Iemand anders laten kopen
Je vraagt tips, je laat je adviseren, maar je koopt het zelf. Of je zorgt ervoor dat je echt een waterdicht plan hebt. En een ontsnappingsroute naar een ver land, voor het geval ze erachter komt. Laat het hoe dan ook nóóit door je secretaresse kopen.

8. Slecht voorbereide date
Regel oppas, reserveer een plek in het restaurant, tank van tevoren, geef haar voldoende tijd zich voor te bereiden. Kortom: doe al die dingen die je niet doet als je er met mannen op uitgaat.

9. Barbecuegereedschap
Tangen voor de barbecue, lichtmetalen autovelgen, een grote televisie, oftewel alle dingen die je zelf graag zou willen hebben, laat je liggen. Hamvraag: wil zij echt zo’n toffe roestvrijstalen citruspers of vind je die vooral zelf mooi?

10. Te duur
Het kan echt: te dure cadeaus. Veel vrouwen vinden dat ongemakkelijk protserig, al blijft vaag hoeveel te veel is. Bovendien wek je met een buitensporig kostbaar cadeau de indruk dat je iets goed te maken hebt (als dat echt zo is, moet je dat niet doen met dure cadeaus).

Zo lukt het wel

Dit_wil_ze_Visie

1. Vrije dag
Het is even wennen, want dit kun je nergens kopen. Neem spontaan een vrije dag als ze jarig is.
Ga samen ergens lunchen en eet een taartje. Nee, je hoeft niks te doen. Echt niet.

2. Bijpassend
Zoek uit welke parfum je vrouw draagt en koop bijpassende producten. Vrouwen dragen vaak wel dure parfum, maar gebruiken onder de douche goedkoop spul.

3. Hulp
Er is waarschijnlijk niemand die beter begrijpt wat een vrouw wil hebben dan een andere vrouw. Als man is het even slikken, maar hulp vragen helpt. Tip: wantrouw succesverhalen van andere mannen.

4. Exclusief
Maak het speciaal: een fles wijn haal je niet in de supermarkt, maar bij de slijter. Chocolade komt uit dat leuke chocoladewinkeltje. Koop de luxe versie. Wát je haalt is niet eens zo belangrijk, als het maar met aandacht gedaan is.

5. Voorbeelden
Welke maat heeft ze? En dan niet een beetje in de lucht tekenen, maar echt met nummers en zo. Als je kleding of lingerie cadeau wilt doen, is het zaak dat van tevoren uit te zoeken. Of neem stiekem wat van haar kleding als voorbeeld mee naar de winkel.

6. Concreet
Maak het concreet: geen theaterbon maar tickets voor die ene voorstelling die ze wil zien. Geen cadeaukaart maar een vrijgespeelde zaterdag waarop ze naar hartenlust kan shoppen.

7. Kijk naar haar
Wat voor vingers heeft ze, hoe ziet haar pols eruit, haar nek? Omschrijf dat aan de juwelier en vraag om advies. Vrouwen zijn wat edelmetaal betreft onder te verdelen in zilver, goud en witgoud. Daar zijn ze vrij strikt in. Jij dus ook.

8. Denk klein
Een verrassingsweekendje Milaan is een fantastisch cadeau, maar ook bewerkelijk. Laat je megalomane plannen varen en denk klein. Een lief briefje in haar agenda, een klein gebakje bij de koffie, een avondje uit, daar kan Milaan niet tegenop (aangezien je er toch niet heen gaat).

9. Een goede vraag
Let op: je geeft dit stiekem. Als ze doorheeft dat je het als cadeautje bedoelt, wil ze het vermoedelijk niet meer hebben. Stel je vrouw een goede vraag en luister. En antwoord openhartig als zij iets van jou wil weten. De tv blijft uit.

10. De verpakking
Tijd, aandacht, moeite, de verpakking van een cadeau is bepalend voor het succes. Dus haal het in vredesnaam uit de plastic tas voordat je het geeft.

Geschreven door

Maarten Vermeulen

--:--