Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tien dagen voor je buren koken - doe je mee?

Bert van Leeuwen: 'We gaan weer terug naar wat we vroeger heel gewoon vonden: zorgen voor je buren'

Een portie meer koken is vaak maar een kleine moeite én in plaats van invriezen kun je er ook je buren blij mee maken. Stichting Thuisgekookt organiseert van 24 september tot en met 3 oktober De Kook voor je Buurt tiendaagse.

Deel:

Tijdens de Kook Voor Je Buur tiendaagse kook je thuis een bordje meer. Deze bied je aan via thuisgekookt. Het kan gaan om een simpele maaltijd, zoals pasta of nasi. Maar je kunt je zo uitsloven als je zelf wilt! Als thuiskok vraag je een vergoeding voor de ingrediënten. Dit varieert tussen de drie en zes euro. Het eten kun je op laten halen of thuisbezorgen bij degene die een maaltijd bij je heeft gekocht. Vooral voor mensen in een kwetsbare positief is dit laatste heel fijn. Zo leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen!

Thuisgekookt is voor iedereen

Iedereen kan gebruik maken van Thuisgekookt. Of je nu moeite hebt met koken vanwege je leeftijd of gezondheidsproblemen hebt: Thuisgekookt biedt de oplossing. Thuiskoks geven zelf aan of ze voor iemand in een kwetsbare positie koken of juist voor iedereen. Vind je het gewoon gezellig en lekker om iets van je buren te proeven? Dan kan je natuurlijk ook gewoon bestellen.

Bert van Leeuwen is ambassadeur van de stichting: ‘Als er speciaal voor jou gekookt wordt, weet je dat je er toe doet. Inmiddels zetten al 20.000 mensen zich in voor een ander via thuisgekookt. De stichting zorgt ervoor dat we weer teruggaan naar wat we vroeger heel gewoon vonden; buren die voor elkaar zorgen.

Doe mee

Lijkt het je ook wel wat om buren blij te maken met jouw lasagne, nasi of stamppot? Meld je aan als thuiskok tijdens de Kook Voor Je Buur tiendaagse! Je kunt zelf bepalen wanneer je meedoet en hoeveel porties je aanbiedt. De maaltijden die je tijdens de tiendaagse gaat koken kan je nu al online zetten.  Zo hebben mensen in jouw buurt de tijd om jouw maaltijd te bestellen en kun je er het vaakst iemand blij mee maken. Geen zin om te koken of lukt koken niet meer? Haal een maaltijd af bij een thuiskok bij jou uit de buurt of laat het thuisbezorgen.

--:--