Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tijs ontmoet zanger Nielson in nieuw seizoen 'Adieu God'

'God ervaren in muziek'; maandag 23.05 uur, NPO 2

Deel:

Vanavond begint een nieuw seizoen van Adieu God? (EO), waarin Tijs van den Brink in gesprek gaat met bekende Nederlanders. Zij zijn christelijk opgevoed en gingen vroeger naar de kerk. Wat is daar nog van over? Zanger Nielson is te gast in de eerste aflevering. 

De populaire zanger Nielson (30) groeide op met muziek én de kerk. Jarenlang begeleidde hij als drummer in een praiseband (kerkband), de zondagsdiensten van een christelijk-gereformeerde kerk in Dordrecht. Daarnaast ging hij naar catechisatie en was hij lid van een christelijke vereniging.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Nielson Adieu God?
Nielson vertelt in 'Adieu God?' over de gesprekken die hij met zijn opa had over het geloof.

“Mijn vrienden waren daar ook allemaal, het was eigenlijk mijn sociale leven”, vertelt Nielson in Adieu God? aan Tijs van den Brink. Met zijn opa praatte de zanger veel over het geloof en over een leven na de dood. Onlangs overleed zijn opa, in de coronatijd. De jaren naar zijn dood toe werd hun contact steeds hechter.

'Soort roeping'

Tijs van den Brink praat met Nielson over zijn geloof, denkbeelden, mentale strijd en zijn soms moeilijke ervaringen met de kerk. "Altijd als ik God heb ervaren in mijn leven, is dat door muziek geweest," zegt de zanger. "Er zijn shows waarbij ik het gevoel krijg dat ik een soort roeping heb." 

Kijk 'Adieu God?' hier terug

Tijs van den Brink over 'Adieu God?'

“Het mooie van dit seizoen is wat mij betreft de mix van gasten," zegt EO-presentator Tijs van den Brink. "Klassieke Adieu God?-gasten zoals Annie Schilder en Carine Crutzen, beide katholiek opgegroeid, worden afgewisseld met twee dertigers, Nielson en Tim Fransen. Zij kijken anders naar geloof dan Annie en Carine, alleen al omdat ze dertig jaar later zijn opgegroeid. Religieus gezien een heel andere tijd. En dan ook nog twee politici: Grapperhaus en Marcouch. Op welke manier is hun religieuze opvoeding terug te zien in hun politieke handelen van vandaag? Daar ben ik heel benieuwd naar.” 

Vanaf 31 augustus, iedere maandag, 23.05 uur, NPO 1 

--:--