Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tijs van den Brink start seizoen 'Adieu God?' met coronaspecials

Filosoof Stine Jensen en arts Gor Khatchikyan over onzekerheid en hoop

Deel:

In het nieuwe seizoen van het EO-programma Adieu God? gaat Tijs van den Brink in speciale afleveringen het gesprek aan over zingeving en houvast in tijden van corona. De presentator ontvangt maandagavond filosoof Stine Jensen en spoedeisendehulparts Gor Khatchikyan. Naast de drie coronaspecials zijn dit seizoen drie reguliere afleveringen te zien.

Als medicus heeft Gor Khatchikyan uiteraard een cruciaal beroep. Maar volgens Stine Jensen roept de coronacrisis zoveel existentiële vragen op, dat we het beroep ‘filosoof’ gerust ook cruciaal mogen noemen. Hoe moeten we bijvoorbeeld omgaan met de kwetsbaarheid en onzekerheid, waarmee het coronavirus ons confronteert?

Scheurtjes in geloof?

Khatchikyan is gelovig en ervan overtuigd dat de dood niet het laatste woord heeft. De afgelopen weken zag hij dagelijks coronapatiënten in doodsnood voor zich. Brengt dat scheurtjes in zijn overtuiging? En is er ook houvast, als je niet gelooft in een leven na de dood?

Juist in de coronacrisis liggen thema's als zingeving, troost en hoop aan de oppervlakte

Voor Tijs van den Brink vormt de coronacrisis een logisch beginpunt voor de gesprekken: "Juist nu thema's als zingeving, troost en hoop zo aan de oppervlakte liggen, is dit het moment om het gesprek aan te gaan met mensen die de coronacrisis van zo dichtbij mee maken," vindt de presentator. "Dit soort thema's behandelen we altijd al in Adieu God? Misschien zijn ze nu zelfs actueler dan ooit. 

'Adieu God?' – afleveringen

• Vanavond zijn in de eerste coronspecial filosoof Stine Jensen en medicus Gor Khatchikyan te gast.
• 27 april schuiven cabaretier Freek de Jonge en psycholoog en theoloog Claartje Kruijf bij Tijs aan. 
• Wie in de aflevering van 4 mei te zien zijn, is nog niet duidelijk.
• Na de drie specials zijn er reguliere afleveringen met hoogleraar Robbert Dijkgraaf (11 mei), tatoeëerder Henk Schiffmacher (18 mei) en psycholoog René Diekstra (25 mei).

Vanaf 20 april, iedere maandag, 23.35 uur, NPO 2

--:--