Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tim Fransen in 'Adieu God?': 'De kerk was een veilige plek'

Maandag, 23.35 uur, NPO 2

Deel:

Veel cabaretiers die met de kerk zijn opgegroeid, hebben daar een aversie tegen religie aan overgehouden, maar Tim Fransen is mild over het geloof. Dat blijkt blijkt als hij te gast is Tijs van den Brink in het EO-programma Adieu God? "De kerk was een veilige plek." 

“Jezus is een liefdevolle topgozer,” zegt cabaretier en filosoof Tim Fransen zonder ironie. Hij bewaart goede herinneringen aan de kerk waar hij als kind zondags kwam. Het was voor hem een veilige plek, vertelt hij in Adieu God? aan presentator Tijs van den Brink. 

(Tekst loopt door onder de video.) 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Tijdens Tims studententijd maakt het geloof plaats voor filosofie en het boeddhisme. In God geloven werd voor hem ongeloofwaardig, maar met Kerst komt hij nog wel in de kerk. Dan speelt Tim piano, terwijl zijn vader het kerkkoor dirigeert waarin zijn moeder zingt. 

Adieu God?: Tim Fransen

Tijs van den Brink gaat in het EO-programma Adieu God? met bekende Nederlanders in gesprek over God, geloof en geloofsgemeenschap. De gasten in dit programma zijn in hun persoonlijk leven met religie in aanraking gekomen, meestal in hun opvoeding. Vaak zegden ze de kerk of geloofsgemeenschap vaarwel. Maar namen ze daarmee ook afscheid van God? Vanavond spreekt Tijs met cabaretier Tim Fransen. 

Maandag 28 september, 23.25 uur, NPO 2 

Kijk 'Adieu God?' hier terug

--:--