Ga naar submenu Ga naar zoekveld

TimZingt fantaseert over een 'coronawijk'

'In het midden staat de avondklokkentoren die hoort bij de RIVM-kathedraal'

Echt gebeurd: laat je een prachtig  vrijstaand huis bouwen in een nieuwe woonwijk, blijkt het de A.M.G. Schmidt-wijk te zijn. Daar woon je dan in je huis van bijna een miljoen euro. Alleen dan niet aan de Generaal Heijsteck-Van Loonallee 13-II, maar op Schaap Veronica 3 of Floddertje 6.

Deel:

Ik schrijf erover omdat binnenkort de eerste coronawijk uit de grond gestampt gaat worden. Een bevriende projectontwikkelaar gaf me een inkijkje in de plannen. De coronawijk is ingedeeld in vier kwartieren. Het E. Kuijpers-kwartier staat vol grote vrijstaande huizen voor artsen, intensivisten, epidemiologen, Op1-presentatoren: de elite, zeg maar. Veel glas, heel transparant allemaal.

Dwars door dit kwartier loopt de Van Disselkade, lommerrijk omzoomd met bomen die op anderhalve meter afstand van elkaar staan (ideetje van de architect). Ook Sywert van Lienden heeft er een mooi optrekje en aanpalend zijn mondkapjes-museum.

Het winkelcentrum in het M. Koopmans-kwartier is volledig volgens OMT-richtlijnen ingericht. Winkelen op afspraak, bordelen open, de bieb gesloten, enzovoorts. In het midden staat de avondklokkentoren die hoort bij de RIVM-kathedraal. De erediensten volgen een standaardliturgie van dagelijkse profetieën op basis van doorgerekende modellen. De diensten zijn uitsluitend via een livestream te volgen.

Het De Jonge-kwartier is voor modale mensen. De langste straat in is de teststraat met drive-in-woningen. Er zijn veel eengezinswoningen waar je net één extra gast in kunt ontvangen op adressen als Mondkapje 3, Sneltest 78-b of Oeps-aerosolen-hebben-toch-wel-invloed 112. Er zijn door de minister prachtige faciliteiten beloofd die op een of andere manier nog niet gerealiseerd zijn.

Ten slotte het W. Engel-kwartier. Het enige kwartier waar je zonder coronapaspoort kunt komen. Het is ook de enige plek waar de Dielemangemeente en de Mierasmeute ongehinderd kunnen samenkomen. Er zijn vrije kavels om te bouwen op alternatieve feiten. Bouwkundige keuringen zijn niet nodig, want in dit kwartier wordt het gezond verstand gebruikt. Er staan prachtige luchtkastelen die voor woekerprijzen over de toonbank gaan. Elke vrijdag is er een gezellig coronaprotest op het centrale plein. Er is één toegangsweg tot dit kwartier: de Wappieweg. Eenrichtingsverkeer.

Beeld: Willem Jan de Bruin

Geschreven door

TimZingt

--:--