Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tip van Dominee Baardmans: breng deze week een offer

'Een offer is een contract met de toekomst'

Stel dat je op een verjaardag bij het prikken in een taartje vraagt: ‘Zeg, heb jij nog offers gemaakt deze week?’ Grote kans dat de andere feestvierders je raar aankijken. Wat heeft het idee van offers nog te zeggen anno 2020?

Deel:

Zuurverdiende ezel

"Een offer is een soort contract met de toekomst: nu geef ik iets op, zodat het straks beter wordt. In de Bijbel gaat het goed met mensen die bereid zijn om ver te gaan. Lees bijvoorbeeld Matteüs 13:

Jezus zei: ‘Gods nieuwe wereld lijkt op een schat die verstopt is in de grond. Op een dag vindt een man de schat. Hij is heel blij. Toch verstopt hij de schat weer in de grond. Dan verkoopt hij alles wat hij heeft. En van het geld koopt hij het stuk land waar de schat verstopt is.

De man in de gelijkenis verkoopt álles. Stel je voor: hij was verknocht aan zijn enige zuurverdiende ezel, maar ook die moet hij afstaan. Hij doet het in de wetenschap dat wat hij krijgt, nog beter is. Laten we deze week niet schrikken als iets ons energie kost, maar blijven doen wat nodig is. Wat het oplevert is – echt waar – vele malen mooier."

Geschreven door

Dominee Baardmans

--:--