Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tips voor de veertigdagentijd

Verschillende organisaties doen suggesties

In de 40-dagentijd kun je jezelf op het Paasfeest voorbereiden. Het is een periode van bezinning, soberheid en omzien naar anderen. Verschillende organisaties geven tips hoe je dat kunt doen. Wij hebben er 5 op een rijtje gezet.

Deel:

In 40 stappen door Jezus' leven.

Beleef het evenement The Passion nu op een unieke manier! Ontdek meer over Jezus en wat er vooraf gaat aan het paasverhaal. Ontvang dagelijks een e-mailtje of een Whatsapp-berichtje met een hoorspel, korte video, overdenking uit het levensverhaal van Jezus om je ervaring van The Passion te verrijken. Whatsapp PASSION AAN naar 0613074290 of meld je aan via de site van The Passion

40 dagentijd app Ook dit jaar heeft de PKN weer een 40-dagen app uitgebracht. Je kunt je met behulp van deze app dagelijks op het leven en het volgen van Jezus bezinnen. Wil je voor de 40-dagentijd een eigen stappenplan maken? In de PKN app kun je deze opslaan. Ook kun je reminders toevoegen. De gratis app is in de Google Play Store en in de iTunes Store te vinden.

 

Vasten en bidden met je gezin
Op de site van Sestra wordt de suggestie gedaan om een slinger te maken waarop je gebedspunten vermeldt. Deze tip is heel geschikt voor gezinnen met jongere kinderen. Ook kun je hier een gratis e-book downloaden met gebedsonderwerpen en suggesties om te vasten.

Ignatiaans-bidden

Digitale 40-dagenretraîte
Wil je in de 40-dagentijd dagelijks een e-mail ontvangen om je gebedstijd een impuls te geven, dan kun je terecht bij www.ignatiaansbidden.org In de mails ontvang je een Bijbeltekst met gebedssuggesties. Ook worden er suggesties gedaan hoe je kunt bidden. Via een gastenboek kun je met andere deelnemers ervaringen uitwisselen.

TEAR kalender
Voor de zevende keer heeft TEAR een scheurkalender voor de 40-dagentijd uitgegeven. In deze kalender zijn inspirerende stukjes, weetjes, tips, vragen en opdrachten te vinden. De papieren scheurkalender is inmiddels uitverkocht. Voor € 1 kun je nog wel de hele kalender dagelijks per e-mail meelezen. Via de site van TEAR kun je je hiervoor aanmelden.

Scheurkalender vastentijd
De scheurkalender vastentijd is door kinder- en jeugdwerk Samuël gemaakt en helpt kinderen om elke dag een klein bedrag weg te geven. Voor elke dag beschrijft de kalender een voorwerp waar je dankbaar voor kunt zijn en stelt een geldbedrag voor om weg te geven. Doe het geld in een spaarpot en beslis samen waar je het geld voor wilt bestemmen. De kalender kun je gratis downloaden.

--:--