Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tv-serie 'Animals with cameras' volgt dieren dicht op de huid

Nieuw BBC-drieluik bij de EO; zondag, 19.35 uur, NPO 2

Deel:

Dankzij speciaal ontwikkelde minicamera's volgt de BBC-natuurserie Animals with Cameras het dierenleven van heel dichtbij. De camera's zijn met zorg bevestigd op de dieren zelf, zodat we hun leefwereld vanuit een unieke invalshoek kunnen bekijken: vanuit de dieren zelf. 

De eerste aflevering van Animals with cameras toont beelden die nooit eerder gefilmd zijn van pasgeboren stokstaartjes onder de grond. De camera’s in Argentinië legden de epische reizen en fenomenale manier van jagen van de magelhaenpinguïn vast. In Kameroen krijgen we te zien we of een ouderloze chimpansee er in zijn eentje voor kan zorgen dat hij wordt opgenomen in een familie in het bos. Vindt het dier aansluiting bij zijn soortgenoten?

(Tekst loopt door onder de video.) 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In de tweede aflevering werkt natuurfilmer Gordon Buchanan volgende week samen met een team cameraspecialisten en wetenschappers om camera’s op dieren te bevestigen. Ook jachtluipaarden worden van deze kleine apparaten voorzien. In Australië leeft de kijker mee met de pelsrobben die uit de buurt moeten blijven van witte haaien die op de loer liggen. 

Wolven

In de slotaflevering van het drieluik Animals with cameras nemen we een kijkje bij beren die in een overbevolkt bos leven. Wetenschappers in Frankrijk onderzoeken of waakhonden schaapkuddes kunnen beschermen tegen wolven. 

Natuur op 2: Animals with cameras

Zondag 23 februari, 1 en 15 maart, 19.35 uur, NPO 2

Beeld: EO/BBC

--:--