Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Twintig kinderen bevrijd van seks voor webcam

Kinderen krijgen traumahulp en begeleiding

Twintig kinderen die op de Filipijnen werden misbruikt om seks te hebben voor webcams zijn onlangs bevrijd door de lokale politie in samenwerking met International Justice Mission (IJM).

Deel:

Dat laat de Nederlandse afdeling van IJM vrijdag weten, omdat er ook vanuit Nederland vraag was naar beelden van misbruik van Filipijnse kinderen, zegt de organisatie.

Vier volwassenen die de kinderen exploiteerden zijn opgepakt. Onder hen waren twee moeders van kinderen die seks moesten hebben voor de camera.

Lees ook: Meer misbruik Filipijnse kinderen voor webcams door lockdown
Lees ook: Meer misbruik Filipijnse kinderen voor webcams door lockdown

De zaak kwam aan het rollen door de arrestatie van een Australiër, die contact onderhield met een Filipijnse kinderpooier. De Australische politie seinde onder andere IJM in. De kinderen die nu zijn bevrijd, zijn volgens de organisatie ondergebracht op veilige plekken, waar ze traumahulp en begeleiding krijgen. IJM strijdt al sinds 2016 wereldwijd tegen cyberseks met kinderen.

Volgens IJM wordt de samenwerking met de Nederlandse politie geïntensiveerd wegens de belangstelling hier voor onlineseksshows met kinderen. Daarvoor zal een Nederlandse politiemedewerker in de hoofdstad Manilla worden gestationeerd.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--