Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Typisch Betuwe: bijzondere ontmoetingen in land van Flipje

Maandag t/m donderdag, 19.15 uur, NPO 2

Deel:

In het nieuwe seizoen van Typisch maken we kennis met de mensen in de Betuwe. In dit gebied tussen de Waal en de Lek vind je wonderschone natuur én prachtige mensen. Zo ontmoeten we in Typisch Betuwe (EO) de bewoners van 'Chateau Deux Chaveaux'. 

Moeder Truus en zoon Boudewijn wonen hier samen. De liefde voor auto's – vooral het lelijke eendje – schept een bijzondere band tussen de bewoners van ‘Chateau Deux Chevaux’. Ook leren we artiest Don Piero kennen. Gekleed in tijgerkleding is hij een bijzondere verschijning in de Betuwe. 

(Tekst loopt door onder de video.) 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Maar de Betuwe zegt staat natuurlijk ook bekend om zijn kersen. De bekendste inwoner van deze streek heeft zelfs z’n eigen museum: het Flipje Museum in Tiel. Wekenlang volgt Typisch Betuwe de vrijwilligers van dit museum.

Coronaregels in Flipje Museum

Door het coronavirus hebben zij het druk met het handhaven van ingewikkelde regels. Daar komt nog bij dat Flipje dit jaar zijn 85e verjaardag viert. Dit gaat gepaard met tal van festiviteiten. Lukt het de vrijwilligers om alles in goede banen te leiden?

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Typisch Betuwe Flipje Museum Tiel
In de reeks 'Typisch Betuwe' bezoeken we natuurlijk het Flipje Museum in Tiel.

Robbie was ooit hét voetbaltalent van de Betuwe. Maar door een blessure raakte hij verslaafd een drank en drugs en raakte aan lagerwal. Hoe ziet het leven van een dakloze in de Betuwe eruit? De Betuwe herbergt ook een heuse kermisfamilie, de familie Eckelboom. Ook het wel en wee van deze kleurrijke familie is drie weken lang te zien.

Typisch Betuwe

Vanaf maandag 12 oktober drie weken lang, maandag t/m donderdag, 19.15 uur, NPO 2

--:--