Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Typisch Den Dolder: hoe overleeft Anne de coronacrisis?

Maandag t/m donderdag, 19.25 uur, NPO 2

Deel:

De reeks Typisch is de komende weken te gast in het bosrijke Den Dolder in de provincie Utrecht. Het dorp ontstond ruim honderd jaar geleden door de komst van een zeepfabriek en het psychiatrisch zorgcomplex de Willem Arntsz Hoeve. In Typisch Den Dolder (BNNVARA) ontmoeten we vanavond cabaretier Anne Neuteboom (31), die door corona geen werk meer heeft. 

Anne is een jonge, veelbelovende cabaretier. Ze kwam in Den Dolder terecht, omdat ze hier goedkoop kan wonen in een antikraakpand. Annes leven is door corona één en al onzekerheid, vertelt ze in Typisch Den Dolder. Wanneer kan ze weer optreden? Hoelang kan ze in haar woning blijven?

Try-outs

In maart 2020 begon Anne Neuteboom met try-outs van haar derde voorstelling, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Ze heeft daarom andere creatieve talenten aangeboord: ze maakt tekeningen en animaties en heeft sinds kort een eigen webshop. Maar wanneer staat ze weer op de planken? Met haar beste vriend Thijs, die ook cabaretier is, filosofeert Anne over hun vak. Ze gaan een potje midgetgolfen in het enorme antikraakpand.  

Iedereen kent Andries en hij kent iedereen

Andries was de baas van snackbar Dolle Dries. Sinds hij de boel heeft verkocht, werkt hij als klusser. Iedereen kent hem en hij kent iedereen. In Typisch Den Dolder ontmoeten we ook het kunstenaarsechtpaar Koen en Dees. Ze vertellen wat de moord van drie jaar geleden op Anne Faber met het dorp deed. 

Typisch Den Dolder

In de documentaireserie Typisch… volgen we de levens van gewone mensen in een buurt of streek ergens in Nederland. Wie zijn de mensen die er wonen en hoe ziet hun leven eruit? Langs de spoorlijn tussen Utrecht en Amersfoort ligt sinds ruim honderd jaar Den Dolder. De komende drie weken staan in Typisch Den Dolder verhalen van bijzondere inwoners van dit dorp centraal.

Vanaf 22 februari, maandag t/m donderdag, 19.25 uur, NPO 2

Beeld: Marjon Lukje

Kijk 'Typisch Den Dolder' hier terug

--:--