Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Typisch Nieuw Den Helder': veel ambitie in wijk met 70 nationaliteiten

Nieuw aanzien vroegere probleemwijk; woensdag, 19.20 uur, NPO 1

Deel:

Vanaf woensdagavond kunnen we dagelijks kijken naar Typisch Nieuw Den Helder (BNNVARA), een reeks vanuit een wijk die twintig jaar geleden nog een slechte naam had. Maar de laatste jaren krijgt Nieuw Den Helder een nieuwe uitstraling. In de eerste aflevering ontmoeten we verpleegkundige Karolinie (26), die vier jaar geleden vanuit Sri Lanka naar ons land kwam.

Vier jaar geleden kwam Karolinie (26) vanuit Sri Lanka naar Den Helder. In haar eigen land was ze ongetwijfeld al als arts aan het werk geweest, maar nu volgt ze een opleiding tot verpleegkundige. Een moderne jonge vrouw met ambitie die twee culturen combineert. Zo accepteert ze dat haar ouders een geschikte echtgenoot voor haar uitzoeken.

Kennismaking met wijkbewoners

Vanaf vandaag zien we iedere werkdag (behalve vrijdag) hoe Karolinie, haar familie en anderen in de wijk Nieuw Den Helder samenleven. De lokale omroep RegioNoordkop mocht alvast kennismaken met drie wijkbewoners die we in de reeks Typisch Nieuw Den Helder tegenkomen. 

(Tekst loopt door onder de video.) 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De ambitieuze Silvano (21) is stratenmaker en wil graag voorman worden in dit vak. Als puber had hij het moeilijk. Hij werd bedreigd en zijn moeder ontdekte zelfs een mes in zijn tas. Inmiddels heeft hij helemaal zijn draai gevonden. Hij heeft een fijne groep vrienden om zich heen verzameld. In Typisch Nieuw Den Helder vertelt Silvano dat ze vaak komen chillen in de schuur achter zijn huis, helemaal als zijn moeder heeft gekookt. 

De jonge, ambitieuze Karolinie accepteert dat haar ouders een partner voor haar uitzoeken

De 72-jarige Cris woont al maanden in zijn caravan pal tegenover buurtcentrum ’t Wijkhuis. Hij bouwt eigenhandig een Tiny House, maar dat wil nog niet erg opschieten. Dan krijgt hij ook nog eens te maken met een tegenslag, want tot zijn verbijstering is zijn bouwvergunning niet in orde.

(Tekst loopt door onder de foto.)

Typisch Nieuw Den Helder Cris
Cris kan het niet geloven. Wat is er misgegaan met de bouwvergunning van zijn Tiny House?.

In Typisch Nieuw Den Helder ontmoeten we ook Flaviana (48). Ze is geboren op Curaçao en kwam op haar 17e naar Nederland. Na een moeilijke periode als alleenstaande moeder vond ze rust en een nieuw gezin in haar nieuwe woonplaats. Ze maakte carrière als elektromonteur en onderhoudt nu nachtkijkers voor Defensie.

Typisch Nieuw Den Helder

Vanaf 13 mei, iedere werkdag (behalve vrijdag), 19.20 uur, NPO 2

Beeld Marjon Lukje

--:--