Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Uitgeverij Jongbloed komt met gepersonaliseerde Bijbel

‘Een Bijbel is, net als een colafles, leuk om te kopen als je naam erop staat’

Vanaf nu is het bij uitgeverij Royal Jongbloed mogelijk om een persoonlijke bijbelomslag te ontwerpen. Dit ontwerp kan men laten uitvoeren voor verschillende vertalingen, formaten en materialen. De Heerenveense bijbeldrukker en -uitgever heeft goede verwachtingen van dit aanbod.

Deel:

Het ontwerpen van een persoonlijk bijbelomslag haakt in op de trend van het personaliseren zoals dat ook bij andere producten te zien is, uiteenlopend van colaflessen tot sportschoenen.
“Een persoonlijke omslag maakt een Bijbel die je cadeau wilt geven extra bijzonder,” licht projectleider Jan Kees Nentjes toe. "Denk maar aan een trouwbijbel, een belijdenisbijbel of een bijbel die door basisscholen als afscheidsgeschenk wordt gegeven. Elementen als een foto van het bruidspaar, de namen van de leerlingen van de klas of bijvoorbeeld een bijbelvers dat wordt meegegeven, leggen een directe link tussen deze bijbel en het leven van de ontvangers. Dat maakt het geven extra waardevol."
 
Jan Kees Nentjes sluit uit dat een Bijbel nu niet meer gekocht wordt om de inhoud. “Als je een colafles koopt, gaat het ook om de inhoud, maar het is gewoon leuker om hem te kopen als je naam erop staat.” De boodschap van de Bijbel wordt nu meer betrokken op het leven van mensen.
 
Met deze Bijbel wordt ingespeeld op de nieuwe vraag op de markt, vertelt Nentjes het ND. “Zo kunnen we over tien jaar nog steeds verkopen.”
 
De gepersonaliseerde bijbelcover wordt beschikbaar voor de Bijbel in Gewone taal, de Willibrordbijbel en de jongerenbijbel van de Nieuwe Bijbelvertaling of de Herziene Statenvertaling.

De komende tijd zal het platform genaamd ontwerpjebijbel.nl nog volop doorontwikkeld worden.


Foto: Sabrina via Flickr.com

--:--