Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Uniek en onthullend interview met Meghan en Harry

Oprah Winfrey in gesprek, dinsdag 9 maart, 20.30 uur, Net5

Het interview van Harry en Meghan met Oprah werd afgelopen zondagnacht in de Verenigde Staten uitgezonden op CBS. In het Verenigd Koninkrijk en in België was het gesprek maandagavond te zien. Nederland volgt vanavond met de uitzending op Net5. Volgens verschillende Britse media zou er inmiddels achter de schermen crisisoverleg zijn in Buckingham Palace over de uitzending.

Deel:

Tientallen miljoenen kijkers hoorden in het twee uur durende interview Meghan vertellen over haar aantijgingen van racisme door het koninklijk huis, de slechte relatie met haar schoonfamilie en haar geestelijke gezondheid. "Dit was een vernietigend interview, een klap voor het instituut", analyseert koninklijk huis-verslaggever Jonny Dymond van de BBC.

Uniek

Tirza van der Graaf, royaltydeskundige en sidekick van het programma Blauw Bloed heeft het unieke interview inmiddels al kunnen zien. "Gespannen keek ik uit naar hét koninklijke interview van het jaar, misschien wel van dit decennium," vertelt Tirza. "Vooraf had ik al veel fragmenten voorbij zien komen via sociale media, maar maandagavond kon ik eindelijk het hele gesprek bekijken. Het komt niet vaak voor dat royals zo’n lang en uitgebreid interview geven. Het interview voor hun huwelijk was bijvoorbeeld veel korter."

#Megxit

Het interview met Oprah, die in 2018 ook te gast was op het huwelijk van Harry en Meghan, volgt ongeveer een jaar na de zogenoemde #Megxit. Sinds hun stap terug binnen het Britse koningshuis heeft het koppel ook een stap buiten de schijnwerpers gezet. Wel sloten ze lucratieve deals met Netflix en Spotify voor meerdere projecten.

Tirza_van_der_Graaf

Pijnlijk

Het gesprek is lang: bijna twee uur. Maar het is zeker niet saai. Ook omdat er veel onthullingen worden gedaan.Tirza: "Een fragment uit het interview dat mij vooral bijblijft is het stuk waarin Meghan vertelt over haar geestelijke problemen. Dat vond ik echt een wrang stukje, met name omdat prins Harry zich via verschillende projecten al jarenlang inzet voor de geestelijke gezondheid. Het feit dat Meghan vertelt dat ze zware mentale problemen had en doodongelukkig was, vind ik heel pijnlijk om te horen. Maar tijdens het gesprek zie je ook leuke beelden achter de schermen, bij hun huis, met de kippen en zoontje Archie. Dat is natuurlijk heel leuk om te zien. Dit interview is dus echt wel een aanrader."

Meghan en Harry in gesprek met Oprah Winfrey

 Dinsdag 9 maart, 20.30 uur, Net5

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--