Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Uw vriendelijkheid zij alle mensen bekend'

Blog van Arie van der Veer

Wij hebben een moslima als hulp in de huishouding. Een keer in de veertien dagen wordt ons huis met bezemen gekeerd. Ramen zemen is haar hobby. We hebben nog nooit zo’n heldere kijk naar buiten gehad!

Deel:

Ze draagt een hoofddoek. Soms als het benauwd of warm is, doet ze haar hoofddoek af. Dat betekent dat ik dan op mijn kamer blijf. Moet ik toch ergens heen, dan roep ik haar naam en brengt ze haar kleding in orde. Zij en haar man werken keihard. Allemaal zodat haar kinderen kunnen studeren. We hebben respect voor elkaar. Ik kan vertellen over ons geloof. En zij legt uit wat voor haar geloven betekent. Ik zou het niet in mijn hoofdhalen om haar een spotprent van Mohammed te laten zien. Waarom dit verhaal?

Vandaag werd op de scholen de vrijheid van meningsuiting besproken. En dat allemaal naar aanleiding van die verschrikkelijke moorden in Frankrijk. Ik hoop dat op de scholen ook wordt gesproken over het hebben van respect hebben voor elkaar. Met een beroep op de vrijheid van meningsuiting worden in ons land soms de meeste nare dingen gezegd. Ook over het christendom. Ik zou het verschrikkelijk vinden als met Jezus gespot wordt.

Ik heb jaren in Hilversum gewerkt als voorzitter van de Evangelische Omroep. En ik had goede contacten met mijn collega omroepbestuurders. Ze hebben mij altijd met respect behandeld. Probleem was soms dat men er geen ideee had dat men mij kwetste met sommige uitspraken. En dus bespreek je dat samen respectvol.

Paulus schrijft aan de Filippenzen: ‘Uw vriendelijkheid zij alle mensen bekend. De Heer is nabij. ‘

Geschreven door

Arie van der Veer

--:--