Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vakantietip voor thuisblijvers: 40 keer op reis met 'Rail Away'

Iedere werkdag, 16.30 uur, NPO 2

Deel:

Wat zijn uw plannen voor deze zomer? Ook als u de vakantie nog even hebt uitgesteld, valt er de komende weken veel te genieten. Vanaf vandaag zendt de EO iedere werkdag een aflevering van Rail Away uit. De reis begint vanmiddag in het Zwitserse kanton Tessin, waar Italiaans gesproken wordt. 

Een vleugje Italiaanse dolce vita, gecombineerd met de Zwitserse degelijkheid. Zo wordt het leven in het Italiaanssprekende kanton Tessin in Zwitserland gekenmerkt. De eerste tocht gaat met de kabelspoorweg (funicolare in het Italiaans) vanaf de voet van de Monte Brè naar het dorpje Brè bovenop die berg. Het uitzicht over de stad, het meer en de bergen maakt meteen duidelijk waarom de Zwitsers ruim honderd jaar geleden deze baan aanlegden.

#jouwRailAwayverhaal met ons delen?

Bijzonder aan deze vakantiereeks van Rail Away is de extra aandacht die de redactie besteedt aan het land en het traject. Zo vind je op Facebook dagelijks een korte beschrijving van het land, reistips en een samenvatting van elke 'Rail Away Vakantip' in één minuut. Bekijk ook onze afspeellijsten op YouTube en deel #jouwRailAwayverhaal via Instagram of Twitter

De volgende rit in Rail Away begint op de top van de berg San Salvatore, met eveneens een prachtig uitzicht. Hier nemen we een kabelspoorweg naar beneden. Onderweg zien we van bovenaf hoe de stad Lugano, met haar prachtige ligging aan het meer, steeds dichterbij komt.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Rail Away Lugano Zwitserland
Spectaculaire beelden vanuit de helikopter in 'Rail Away'. Links ligt het prachtige Meer van Lugano. Credits: Shutterstock en Gerben van Ommen.

De Zwitserse spoorwegen nemen ons vervolgens mee langs de oevers van het Meer van Lugano, waar we uitstappen in Capolago. Daar stappen we over op de tandradbaan van de Monte Generoso, een berg op de grens van Italië. Hier eindigt de eerste van veertig zomerse afleveringen. 

Rail Away Vakantietip

Vanaf maandag 6 juli, iedere werkdag, 16.30 uur, NPO 2

Kijk 'Rail Away' hier terug

Beeld: Shutterstock en Gerben van Ommen

--:--