Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Valentijnsdag is de moeite waard – zelfs wanneer je wordt afgewezen

Wil jij weten hoe die ander over vriendschap met jou denkt?

Ben jij verliefd, maar durf je het niet te zeggen? Dan is Valentijnsdag een goed moment om degene op wie je verliefd bent jouw liefde te verklaren! Welke reactie je ook krijgt, het levert altijd winst op…

Deel:

Ben jij de verrassing op Valentijnsdag?

Als je duidelijk maakt dat de brief, het cadeautje of de verrassing van jou komt, kun je er natuurlijk je naam bij zetten of ervoor zorgen dat jij onderdeel bent van de verrassing. Je kunt er ook voor kiezen een duidelijke hint te geven. En dan natuurlijk hopen en bidden dat er leuk op gereageerd wordt.

Hoe kan de ander jouw liefde beantwoorden als diegene niet weet dat je hem (of haar) leuk vindt? Laat dus iets van je horen! Als je niet zeker weet of de ander jou ook leuk vindt, kan het inderdaad heel spannend zijn als je duidelijk wilt maken dat jij die geheime liefde bent… Wanneer je het de ander nooit laat weten dat je zo verliefd bent, maak je de kans veel kleiner dat jullie ooit verkering krijgen. Want stel nou dat zij (of hij) het ook niet tegen jou durft te zeggen

Lees ook: Help! Ik ben verliefd!
Lees ook: Help! Ik ben verliefd!

Een afwijzing of een leuke verkering?

Dus denk erover na: wat is het ergste wat je kan overkomen als jij je liefde aan degene zou verklaren op wie je zo heimelijk verliefd bent? Dat je afgewezen wordt? Ja, dat is inderdaad pijnlijk. En het kan je ook echt een gevoel geven alsof je hart breekt. Maar kijk er eens eerlijk naar. Want hoe pijnlijk het ook is om afgewezen te worden, je weet in elk geval waar je aan toe bent. Je kunt wel maanden of zelfs jarenlang zwijmelen over jouw ‘geliefde’, maar als hij of zij jou niet wil, is het dan je energie en soms zelfs tijd en geld waard om aan deze persoon te besteden?

Durf het risico te nemen!

Een nieuw begin

Een afwijzing kan ook een nieuw begin betekenen. Misschien heb je nu eindelijk de ruimte om je ogen open te doen voor iemand anders; bijvoorbeeld diegene die jou een roos of een briefje heeft gestuurd, maar die je eigenlijk tot nu toe niet zag staan… Waar het om gaat is: durf het risico te nemen! Want het kan zomaar heel bijzonder uitpakken en wie weet heb jij volgende maand wel een hele leuke verkering.

Wat geef je met Valentijnsdag?

Ken jij je geheime liefde al een beetje of misschien zelfs heel goed? Als je hem of haar wilt verrassen, doe dat dan op een manier die bij hem (of haar) past, zodat hij er echt blij mee is. Tenslotte wil je dat de ander jou in een positief daglicht ziet. Dat zal eerder gebeuren wanneer diegene het gevoel heeft dat hij echt gezien en gewaardeerd wordt.

Lees ook: Nog even over Valentijn...
Lees ook: Nog even over Valentijn...

Talen van de liefde

Wat in een huwelijk geldt – heb elkaar lief in de liefdestaal van de ander –, geldt net zo goed voor beginnende geliefden. Dus probeer van tevoren uit te vissen wat die ander leuk vindt, waar hij (of zij) blij van wordt en energie van krijgt, zodat je daarop kunt inspelen. Houdt hij van verrassingen en zou hij het leuk vinden om samen met jou iets te doen? Kun je beter een lief briefje sturen of in zijn postvak stoppen? Of een leuk cadeautje laten bezorgen? Of moet je gewoon heel duidelijk zijn en hem eindelijk die knuffel geven die je eigenlijk al zo lang wilt geven…? Maak er iets moois van.

Geschreven door

Carianne Ros

--:--