Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vanaf 1 juli geen maximum aan bezoekers meer bij kerkdiensten

Wel afstand houden en gezondheid checken

Vanaf 1 juli gelden er geen beperkingen meer op het aantal aanwezigen bij bijeenkomsten, zolang er maar 1,5 meter afstand wordt gehouden en er een gezondheidscheck wordt gedaan. De NOS meldt dat het kabinet dit morgen bekend gaat maken.

Deel:

Nu geldt vanwege de coronamaatregelen nog dat maximaal 30 mensen bij elkaar mogen komen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat dat aantal vanaf volgende week naar 100 zou gaan, maar volgens de bronnen wil het kabinet nu al verder gaan.

Voor bijeenkomsten binnen gaat gelden dat er een onbeperkt aantal mensen aanwezig mag zijn, zolang er van tevoren maar gevraagd wordt naar de gezondheid van de bezoekers, een zogeheten triage. Gebeurt dat niet, dan geldt een maximum van 100. Buiten geldt dat zonder de triage 250 mensen bijeen mogen komen.

Dat is goed nieuws voor onder andere kerken, maar ook voor theaters en bioscopen. Daar mogen nu niet meer dan 30 mensen naar binnen, terwijl er met name in de grotere kerkgebouwen wel vaak ruimte is voor meer bezoekers, ook met de nodige afstand.

Voor evenementen zullen wel beperkingen blijven gelden. Zo is het niet de bedoeling dat er massaal gedanst, geschreeuwd en gezongen wordt. Maar tot dusver was de verwachting dat vergunningsplichtige evenementen tot 1 september helemaal verboden zouden blijven.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--