Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vanaf 1 juni beschikbaar: fonkelnieuwe Jongerenbijbel (NBV21)

De nieuwe Bijbel wordt gepresenteerd op de EO-Jongerendag

Op 1 juni verschijnt een nieuwe Jongerenbijbel. Dat maakte het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap eerder vandaag bekend. De nieuwe Bijbel wordt gepresenteerd tijdens de EO-Jongerendag in Rotterdam Ahoy. "Het is een lang gekoesterde wens om hiermee veel jongeren te helpen om de Bijbel te ontdekken en te groeien in kennis en geloof", zegt directeur Rieuwerd Buitenwerf van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). "Met onze partners EO BEAM, HGJB, IJD, Move en WAY hopen we dat deze uitgave omarmd zal worden door de generatie jongeren van nu."

Deel:

Buitenwerf: "Sinds de presentatie van de NBV21 in 2021 is ons vaak gevraagd om daarvan een editie te maken die specifiek op jongeren gericht is. De vorige Jongerenbijbel, uit 2006, is een hele generatie meegegaan en werd enorm gewaardeerd. Met deze nieuwe Jongerenbijbel hopen we jongeren opnieuw te stimuleren, te inspireren en te begeleiden op hun reis door de Bijbel."

Extra informatie bij Bijbelteksten

De Jongerenbijbel geeft de lezers extra informatie bij de Bijbeltekst en uitleg van ingewikkelde begrippen, en leidt lezers ook via speciale routes langs bepaalde Bijbelverhalen en -teksten. Verder bevat deze Bijbel portretten van bijzondere Bijbelse personen en themapagina's die aansluiten bij de wereld van jongeren, over onder meer keuzestress, discriminatie, duurzaamheid, lichaam en sport – steeds in relatie tot de Bijbel.

Samenwerking met (o.a.) EO BEAM

De Jongerenbijbel is ontwikkeld door het NBG, de extra inhoud is geschreven door theologen, jongerenexperts en jongerenwerkers uit Nederland en Vlaanderen. De Bijbel wordt van harte aanbevolen door de partners met wie het NBG hierin samenwerkte: EO BEAM, HGJB, IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen (de Vlaamse Rooms-Katholieke jongerenorganisatie), Move Community en WAY (de jongerenbeweging van Mozaïek).

Presentatie op de EO-Jongerendag

EO-directeur Arjan Lock: "Ik vind het een grote eer dat de nieuwe Jongerenbijbel gepresenteerd zal worden op de EO-Jongerendag. Deze Bijbel past precies bij het thema van deze dag: Goed nieuws. Op 1 juni komen duizenden jongeren samen om het Goede Nieuws van Jezus (opnieuw) te ontdekken. Ze ervaren daar dat Gods liefde voor iedereen is en mogen er verder over lezen in deze Jongerenbijbel."

Verwisselbare covers

De NBV21-Jongerenbijbel zal € 59,95 kosten en te koop zijn in boekwinkels, via de NBG-webshop en in de voorverkoop bij tickets voor de EO-Jongerendag. De Bijbel krijgt meerdere verwisselbare covers zodat jongeren hem kunnen aanpassen naar hun eigen smaak. Die covers zijn ontwikkeld door alle betrokken organisaties.

Goed nieuws: de EO-Jongerendag gaat door!
Goed nieuws: de EO-Jongerendag gaat door!

Op zaterdag 1 juni 2024 organiseert EO BEAM een gloednieuwe editie van de EO-Jongerendag. Het thema van dit jaar is: 'Goed nieuws'.

--:--