Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Verdient Sywert van Lienden onze genade?

Negen miljoen euro. Dat heeft Sywert van Lienden verdiend aan de deal met het ministerie van Volksgezondheid. Deze week werd een nieuwe akte aan de mondkapjestragedie toegevoegd. Cocky durft te geloven in Van Liendens onschuld. "Het begint ermee dat je kritisch en vergevingsgezind naar jezelf durft te kijken." Maar ze vindt een argwanende Joram tegenover zich.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Mensonterende situaties bij huisvesting arbeidsmigranten

Sjirk doet een oproep om meer stil te staan bij de omstandigheden waarin Oost-Europese arbeidsmigranten moeten leven. Ze produceren ons voedsel en verpakken onze pakketjes, maar worden als oud vuil behandeld. Deze week nog werden zestig Roemenen 'bevrijd' uit een boerderij in Limburg. "Ik vrees dat onze ogen pas echt open gaan wanneer er echt een heftig incident plaatsvindt. Bijvoorbeeld bij een grote brand of als er iemand overlijdt."

Michaël Stoop

En Joram brengt een hommage aan de betreurde Michaël Stoop. De christelijke rapper van De Rechtsstaat koos afgelopen week voor een zelfgekozen einde van zijn leven. Sjirk, Cocky en Joram staan stil bij zijn muziek. 

Over de podcast Deze Week
In de opiniepodcast Deze Week nemen we de week door met, naar eigen zeggen schaamteloos christelijke krantenmaker Sjirk Kuijper, de telefoonverslaafde gelovige millennial Joram Kaat en met de altijd naar liefde in het nieuws zoekende relatie-expert Cocky Drost. Een frisse, vrolijke en scherpe blik op de actualiteit, elke vrijdagochtend om zeven uur 's ochtends op je digitale deurmat.

--:--