Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Verhalen over coming-uit en kerk in 'Ken je mij?'

Zondag, 17.45 uur, NPO 2

Deel:

Homoseksuele mannen en vrouwen delen in het nieuwe EO-programma Ken je mij? hun ervaringen over sociale acceptatie in christelijke kring. Allemaal hebben ze te maken met hetzelfde hete hangijzer in de kerk: uit de kast komen. Deelnemers aan het programma schrijven brieven aan elkaar en luisteren naar elkaars persoonlijke geloofsverhaal.

De brieven die de deelnemers in Ken je mij? aan elkaar schrijven, zijn indringend, eerlijk en persoonlijk. Ze vertellen elkaar hoe ze ontdekten dat ze homo- of biseksueel zijn. Hoe het was om uit de kast te komen en hoe hun omgeving en de christelijke kring waarin ze verkeerden hierop reageerden. Of ze ervoor kozen een relatie aan te gaan of celibatair te leven en wat hun coming-out betekende voor hun geloof.

'Wat vraagt God van mij?'

In de eerste aflevering van Ken je mij? ontmoeten we Wilco en Nicole. Beiden zoeken ze naar hun plek in de kerk, maar kijken ze vooral omhoog naar God. Wilco schrijft: "Wat vraagt God van mij? Wat wil Hij? Hoe moet ik verder? Ik bid om Zijn leiding. Het kan mij eigenlijk niet veel schelen wat mensen vinden."

De deelnemers schrijven elkaar wat hun coming-out betekende voor hun geloof

"De kerk is voor mij de plaats waar God tot mij wil spreken, daarin ervaar ik innerlijke rust, maar ook geluk en liefde." vervolgt Wilco. "De beste plaats op aarde is in m’n kerkbank, daar ervaar ik weleens een stukje hemel." Hij kiest voor een celibatair leven. 

Verschillende keuzes

Nicole begint een relatie met een vrouw en stapt uit de kerk van haar jeugd. Wilco en Nicole beginnen in de eerste aflevering van Ken je mij? aan een openhartige briefwisseling. Kunnen zij elkaars keuzes begrijpen?

Ken je mij?

De EO wil met dit nieuwe programma mensen aanmoedigen naar elkaar te luisteren en ervaringen met elkaar te delen. Door de veelkleurige en eerlijke verhalen uit deze serie klinkt ook steeds de noodzaak om – binnen de kerk – homo- en biseksuelen daadwerkelijk te zien en naar hen te luisteren. Lees hier meer over Ken je mij?

Vanaf 10 januari, iedere zondag, 17.45 uur, NPO 2

--:--