Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vernieuwd Blauw Bloed gaat verder op NPO 1 en on demand

Vanaf 28 januari 2022 terug op tv

Het EO royalty-programma ‘Blauw Bloed’ gaat in het nieuwe jaar on demand verder. De online Blauw Bloed community blauwbloed.tv wordt verder uitgebreid. ‘Blauw Bloed’ krijgt een nieuwe uitstraling en toont wekelijks een interessante reportage over de Oranjes en andere koninklijke families in Europa, via NPO start.

Deel:

Ook is deze reportage iedere vrijdagmiddag te zien op NPO 1 voorafgegaan door het ‘Blauw Bloed Weekoverzicht’. Daarin wordt het laatste nieuws over de royals in binnen- en buitenland besproken.

Deskundigen

De reportages geven inkijkjes in de historie, invloed, stijl en glamour en persoonlijke omstandigheden van de meest bekende maar ook de meest mysterieuze families ter wereld: de koningshuizen. Een team van deskundigen zal in deze reportages verhalen vertellen over de koningshuizen vanuit hun passie en deskundigheid, rondom bijvoorbeeld mode, geschiedenis of architectuur.

Koninklijke juwelen

De online community blauwbloed.tv is met ruim 200.000 bezoekers per week de belangrijkste royalty-site van Nederland. Deze site wordt vernieuwd en uitgebreid en is daarmee een plek waar de koningshuisliefhebber zijn hart op kan halen. Actualiteiten en achtergrondverhalen worden met elkaar verbonden over onderwerpen als de Oranjes, architectuur van paleizen en koninklijke juwelen.

Presentator Jeroen Snel

De laatste reguliere uitzending van het huidige Blauw Bloed is op zaterdag 11 december te zien op NPO2. Dit is ook de laatste uitzending met Jeroen Snel als presentator. Wel zal hij bij het vernieuwde Blauw Bloed als eindverantwoordelijke betrokken zijn en deel uitmaken van een team van deskundigen dat in de reportages te zien zal zijn. Jeroen kijkt met een positief gevoel terug en vooruit. “Ik ben heel dankbaar dat we 18 jaar lang Blauw Bloed op deze manier hebben kunnen maken. We hebben als team lang in onzekerheid gezeten over het vervolg. Ik ben blij dat royalty bij de NPO en bij de EO een plaats houdt en zie er naar uit om nog veel mooie dingen over de koningshuizen te blijven maken.”

Het vernieuwde ‘Blauw Bloed’ is vanaf vrijdag 28 januari wekelijks ‘on demand’ te zien via NPO Start en om 16.40 uur bij de EO op NPO 1.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--