Ga naar submenu Ga naar zoekveld

UITVERKOCHT: De Ongelooflijke Podcast viert 5-jarig jubileum met live-avond in Utrecht

David Boogerd organiseert 'een leerzaam feestje' in de Jacobikerk

Vrijdag 5 april bestaat de succesvolle EO-podcast 'De Ongelooflijke Podcast' precies vijf jaar. Dat vieren we met een live-avond in de Jacobikerk in Utrecht. Presentator David Boogerd maakt met vaste gasten Stefan Paas en Beatrice de Graaf de balans op. Wat kunnen we leren van vijf jaar gesprekken over de relevantie van het geloof? Daarnaast is er prachtige live-muziek door een strijkkwartet en een speciaal koor. Inmiddels is het evenement - waar ook publiek bij is - uitverkocht.

Deel:

In vijf jaar tijd, en met bijna 5 miljoen streams, is De Ongelooflijke Podcast uitgegroeid tot een grote naam in de Nederlandse podcastwereld. Sinds vorig jaar heeft het ook een eigen uitzending op NPO Radio 1 gekregen. Elke zaterdagavond laat is daar vanaf 00.00 uur De Ongelooflijke Radio te horen. "Het bereik is enorm gegroeid, maar de bijzondere band met de luisteraars is gebleven", zegt presentator David Boogerd. "Daarom is het fantastisch om dit jubileum met hen te kunnen vieren."

Een leerzame en feestelijke avond

Boogerd maakt samen met theoloog Stefan Paas, vaste gast van De Ongelooflijke Podcast, en historicus en vriendin van de show Beatrice de Graaf de balans op van de afgelopen vijf jaar. Wat zijn de belangrijkste inzichten uit meer dan 185 afleveringen? En hoe relevant is geloof in een steeds ongeloviger Nederland? David: "We hebben de afgelopen 5 jaar ontzettend slimme en wijze mensen gesproken over de meest wezenlijke zaken van het leven. Ik heb daar zoveel van geleerd, maar we hebben nog nooit de belangrijkste lessen op een rijtje gezet. Dat gaan we deze avond doen. Dus het wordt naast een feestje ook − geheel in Ongelooflijke stijl − een leerzame avond waar je wat mee kunt."

-- Tekst gaat verder onder de afbeelding --

De Ongelooflijke Podcast vijf jaar

Betoverende muziek

Naast gesprek en de lessen van vijf jaar uitzendingen, is er ook muziek. De avond wordt verrijkt door het Vocaal Theologen Ensemble en strijkkwartet. Dit staat onder bezielende leiding van theoloog én musicus Hanna Rijken van de Protestantse Theologische Universiteit. Zij zullen het publiek meenemen naar de hoogtepunten van de religieuze muziek.


Laat je verrassen

Presentator David Boogerd: “Het wordt De Ongelooflijke op zijn best. En naast de betoverende muziek en scherpe analyses, hebben we ook nog een aantal verrassingen in petto."

Informatie over het Ongelooflijke jubileum

Wanneer: vrijdag 5 april 2024, 20.00 - 22.15 uur
Locatie: De Jacobikerk, St Jacobsstraat 171 Utrecht
Prijs: €14,95 (inclusief 1 consumptie)

Het jubileumevent van De Ongelooflijke Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk Nederland.

--:--