Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vier kerst met OG3NE, Berget Lewis en Ferdi Bolland in 'Stralend Kerstfeest'

Een muzikaal feest met een boodschap van vrede

Op Eerste Kerstdag nemen Bert van Leeuwen en Anne-Mar Zwart je mee in het muzikale tv-programma 'Stralend Kerstfeest'. Met swingende optredens van Berget Lewis, OG3NE, Ferdi Bolland en talenten van het Leger des Heils. Én een verrassend optreden van de ruim 600 bezoekers, die onder leiding van Tijmen en Maarten (Popup Choir) meerstemmig zullen zingen.

Deel:

In een jaar dat het nieuws bol staat van oorlog, protesten, vluchtelingenstromen en klimaatproblematiek is de kerstboodschap van vrede relevanter dan ooit. In deze editie van Stralend Kerstfeest worden zowel klassieke kerstnummers als legendarische vredesnummers gezongen. Van ‘Joy to the world’ tot John Lennons ‘Happy Xmas’; ze komen op de avond van Eerste Kerstdag allemaal aan bod.

Oekraïense talenten

De Oekraïense pianiste Muza Valiaddinzade vluchtte voor de oorlog en vertelt over haar muzikale passie en toekomstdroom. Ze begeleidt Ferdi Bolland op piano bij het hoopvolle ‘You raise me up’. Ook Anna Hodorovskaya moest Oekraïne ontvluchten. Ze is een bekende zangeres in haar thuisland, en ook zij laat in Stralend Kerstfeest haar stem en verhaal horen.

Deuren openen

Een kerstverhaal ontbreekt natuurlijk niet: ‘Een witte kerst’ van Godfried Bomans wordt verteld door Veronica. Zij heeft in haar bewogen leven gemerkt hoe fijn het was dat mensen hun deur voor haar openden. Nu wil zij op haar beurt anderen ook graag een veilige en warme plek bieden bij een inloophuis van het Leger des Heils.

Kerstgroet

Verschillende BN’ers delen een kerstgroet of reflectie op het afgelopen jaar. Zo zijn onder andere André van Duin en Giovanca Ostiana te zien. En een aantal BN’ers, waaronder Karin Bloemen, Jan Dulles en Joris Linssen, zingt samen het nummer 'Imagine'.

Stralend Kerstfeest wordt gemaakt door de EO in samenwerking met het Leger des Heils. Kijk dit programma op Eerste Kerstdag om 21.25 uur bij de EO op NPO 1 of stream de aflevering daarna via NPO Start.

--:--