Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vijf 'leeslievelings' van boekenwurm Daniëlle

Daniëlle is gék op boeken. Op haar platform Leeslievelings schrijft ze alles over je favoriete christelijke boeken; van fictie tot non-fictie, en voor zowel jong als oud. Voor Eva tipt ze vijf dikke aanraders. Danielle: “Als boekenliefhebber je vijf favoriete boeken – leeslievelings – noemen, is eigenlijk een onmogelijke opgave. Vind ik dan. Er is gewoonweg te veel moois! Maar van deze vijf titels krijg ik nooit genoeg en ik blijf ze geweldig vinden, hoe vaak ik ze ook herlees.”

Deel:

De kleur van vriendschap

Ze is nog maar pas je beste vriendin en dan wordt ze ongeneeslijk ziek… Dat is wat Olivia Marsden, een van de twee hoofdrolspelers van deze roman, overkomt wanneer blijkt dat Anne Abbot, met wie ze hecht bevriend is, borstkanker heeft. Als een echte vriendin besluit ze haar best te doen om Anne bij te staan. Ze rijdt haar naar alle afspraken in het ziekenhuis. Helpt haar in huis. Probeert haar het leven zo gemakkelijk mogelijk te maken. Álles in de hoop dat Anne beter wordt. Maar of dat ook zo zal zijn, is allesbehalve zeker. Integendeel… Dit verhaal doet je lachen, huilen, hopen, maakt je stil en breekt je hart. Een pageturner eersteklas!

Theofilus

Dit is het verhaal van Theofilus, een ambitieuze jonge Romein die aan het begin van zijn juridische carrière staat. Een veelbelovende, zo lijkt het. Maar door zijn toedoen sterft een onschuldige Jood de ergst denkbare dood: de kruisiging. In een poging zijn aandeel in het geheel te vergeten, stort hij zich op zijn werk, waarbij hij als strafpleiter laveert tussen intriges, verraad en machtswellust. Dan meldt zich echter een cliënt die de herinneringen aan wat hij heeft gedaan oprakelt en dat niet alleen – de ontmoeting met deze man verandert Theofilus’ leven voorgoed… Deze bijbels-historische roman, die inzicht geeft in de complexe wereld van de eerste christenen in het Romeinse Rijk, is onvergetelijk!

Dit verhaal doet je lachen, huilen, hopen, maakt je stil en breekt je hart

Joop ter Heul omnibus

Al bijna een eeuw lang verovert ze lezersharten: de ontwapenende Joop ter Heul, die de glansrol vertolkt in deze heerlijk dikke pil, die je mee terug neemt naar de Nederlandse ‘roaring twenties’. Je leest over Joop die samen met haar vriendinnen van de Jopopinoloukicoclub heel wat beleeft op school, maar ook met haar familie, en in het bijzonder haar zus Julie, maakt ze de nodige avonturen mee. Zelfs als ze ouder wordt – in de loop van de vijf delen die deze omnibus omvat, groeit ze op tot een volwassen vrouw en moeder – is haar leven allesbehalve saai… En hoe vaak je jezelf ook op deze verhalen vol tijdloze humor en nostalgie trakteert, je krijgt er nooit genoeg van. Zo kolossaal amusant!

Zo heb ik jou ook liefgehad

In dit waargebeurde verhaal maak je kennis met de rijke kunsthandelaar Ron Hall. Zijn vrouw Deborah vertelt hem dat hij vriendschap moet sluiten met een van de zwervers in de daklozenopvang waar ze als vrijwilliger helpen. Dat is wel het laatste wat hij wil, aangezien de man in kwestie, Denver, een strafblad heeft. Deborah is echter vastbesloten en ten slotte stapt Ron onwillig op Denver af. Het wordt een ontmoeting met verstrekkende en verrijkende gevolgen – voor hemzelf, Denver en de omgeving… Deze meeslepende, krachtige en ongelooflijk inspirerende roman laat je na het lezen veranderd achter. Een absolute must-read!

Deze meeslepende, krachtige en ongelooflijk inspirerende roman laat je na het lezen ervan veranderd achter

Thuiskomst

Deze bestseller vertelt over de Amerikaanse Ben Fielding, die naar China reist om zijn vriend Li Quan op te zoeken. De schok is groot als hij ontdekt onder welke omstandigheden Li leeft en hoe het in China gesteld is met de mensenrechten. Terwijl Ben is opgeklommen langs de maatschappelijke ladder en grof geld heeft verdiend, blijkt Li in armoede te leven.  Bovendien is hij bereid alles op het spel te zetten voor zijn geloof, iets wat Ben niet begrijpen kan. Maar wanneer Li wordt gearresteerd, raakt ook Ben betrokken in iets wat groter is dan hijzelf. Dit verhaal geeft een indruk van geloofsvervolging anno nu en meer dan dat: het laat een onuitwisbare indruk achter.

Wat is jouw favoriete boek?

PS Wil je meer boekeninspiratie? Volg @leeslievelings op Instagram of ga naar leeslieveling.nl. Daar vind je alle informatie, de meeste inspiratie en meer leuks over je favoriete christelijke boeken – jouw leeslievelings.

--:--