Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Visie wenst iedereen een liefdevol 2021 toe

Lied cadeau: Als je gelooft in liefde

Jaren geleden zat judoka Dennis van der Geest bij een kampvuur in de Verenigde Staten. Schrijver W. Paul Young – van onder meer ‘de Uitnodiging’ - sprak met hem vanwege de zoektocht van Dennis naar God voor een EO-programma. Dennis vond het moeilijk om iets van God te ontdekken. Paul zei hem vervolgens: ‘Geloof je in liefde? Richt je dan eerst op de liefde, want dan zal je ook God vinden.’

Deel:

Ik vond het een wijs advies. De Schepper van al het leven is ook de oneindige Bron van liefde. En dat kunnen we in deze sombere tijd wel gebruiken. Als er iets is dat helpt tegen cynisme, haat en eenzaamheid, dan is het wel liefde. Daarom beginnen we dit jaar met de wens dat 2021 een jaar vol liefde wordt.

Ode aan de liefde

Toen we als redactie voor Visie Magazine nadachten over dit thema, ontstond het idee om het nieuwe jaar te vieren met een muzikale ode aan de liefde. We vonden tekstschrijver Han Kooreneef bereid voor ons een lied te maken: Als je gelooft in liefde. Muziekproducer Wilkin de Vlieger maakte een prachtig arrangement en Rosa van der Vijver beeldde alles uit in zand. Het resultaat kunt u hieronder zien.  Het is een cadeau aan u en aan iedereen die mee wil doen om in 2021 meer dan ooit liefde uit te delen.

‘Hoe zou het zijn

als er liefde uit de kraan zou komen,

tot de wereld ervan overliep

en de harten overstroomden.’

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marco van der Straten

--:--