Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vluchtelingenkamp Moria verwoest door brand

Bid je mee?

De ruim 12.000 bewoners van vluchtelingenkamp Moria op het eiland Lesbos in Griekenland zijn geëvacueerd. Door een grote brand van dinsdag op woensdagnacht is het kamp nagenoeg verwoest.

Deel:

“Enorme delen van het kamp staan in brand of zullen afbranden”, vertelt hulpverlener Karin Arendsen van Stichting Bootvluchteling, die met haar medisch team uit kamp Moria is geëvacueerd. “Er woeden vaker branden in het kamp, maar deze is van een andere orde.” Zo bericht de NOS.

Kamp Moria is overvol: er is plek voor 3000 personen, maar er wonen momenteel 12.000 mensen. De duizenden bewoners zijn gevlucht of geëvacueerd en gezinnen sliepen vannacht op straat.

EO Metterdaad schrijft over de ramp: '“Het is verschrikkelijk. Afschuwelijk.”. En daarna is het even stil aan de telefoon. Johanna van der Meer van Stichting Bootvluchteling heeft zelf bijna geen woorden voor wat er vannacht gebeurd is op Lesbos. Vrijwel heel kamp Moria is afgebrand en vluchtelingen zijn het hele eiland over gevlucht. Over doden en gewonden is nog niets bekend.' Wie geld wil doneren kan terecht bij EO Metterdaad.

Op Twitter verschenen vanmorgen beelden die de verwoesting laten zien.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Lees ook het verhaal van Marly die kinderen bijstond op Lesbos: 'Als moeder wil ik hier niet zijn'

Beeld: Th. Voulgarakis (Stichting Bootvluchteling)

--:--