Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Voorganger internationale kerk met gezin in 'Een huis vol'

Komende zomer nieuw seizoen van populaire serie

Deze zomer is er weer een nieuw seizoen van het programma 'Een huis vol' (KRO-NCRV) te zien. In de populaire serie wordt het leven van vier grote gezinnen gevolgd. Hoe gaan zij om met grote en kleine uitdagingen? Wat bindt hen en hoe zorgen ze voor elkaar?

Deel:

In de komende reeks zien we twee families uit voorgaande seizoenen terug: de familie Cudogham uit Amsterdam en de familie Nagelkerke uit Oudenbosch. Daarnaast maken we kennis met twee nieuwe gezinnen: de familie Blom uit Bodegraven en het samengestelde gezin Wildeman uit Rotterdam.

Pastor Maarten Blom

In het Groene Hart ontmoeten we de familie Blom. Vader Maarten en moeder Gerdien hebben acht kinderen en zijn weekendpleegouders van een tienerdochter. Daarnaast werkt Maarten als pastor bij de internationale kerk ICF in Gouda. Gerdien wil na haar zwangerschapsverlof weer verder met haar werk als psycholoog.

Verlies

In 2013 werden Gerdien en Maarten door de Gereformeerde Zendingsbond als gemeentestichters uitgezonden naar Albanië. Samen met de kinderen Tijmen, Yaél en Miriam gaan ze in Tirana wonen. In de jaren daarna wordt het gezin uitgebreid met de komst van Gideon, Julian, Ezra, Jozua. Jongste zoon Juda werd in december 2022 geboren. 
In 2018 krijgt de zesjarige Miriam buikgriep. De volgende dag lijkt het beter met haar te gaan en is er geen reden voor grote ongerustheid. Maar het gaat alsnog mis, en Miriam overlijdt 's nachts binnen enkele uren aan een acute bloedvergiftiging. Ondanks het verlies is en blijft Miriam voor altijd een belangrijk onderdeel van het gezin Blom. Inmiddels is het gezin teruggekeerd naar Nederland.

Oude bekenden

De familie Cudogham zien we weer terug in Een huis vol. De kinderen worden ouder en daarom krijgt moeder Cynthia meer tijd voor zichzelf. Ze gaat na twaalf jaar weer studeren en dit betekent dat er meer verantwoordelijkheid bij vader Iven en de kinderen komt te liggen. Samen maken ze hun strandhuisje in IJmuiden weer klaar voor de zomer. En dit seizoen zien we ook hoe ze hun roots vieren op het jaarlijkse Keti Koti Festival, iets wat Iven en Cynthia heel belangrijk vinden om mee te geven aan hun kinderen.
De familie Nagelkerke is ook weer van de partij. Vijf jaar later is de dynamiek compleet veranderd bij de Brabantse bakkersfamilie. Oudste dochter Merel studeert in Amerika en jongste zoon Junior gaat inmiddels naar de basisschool. Naast een groot gezin runnen vader Jan en moeder Sofie ook een eigen bakkersimperium. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een echt familiebedrijf, want ook de kinderen helpen vaak een handje mee in de bakkerij, de lunchroom of in de chocoladewinkel.

Familie Jelies

De familie Jelies is dit seizoen niet meer te zien in het programma. De familie schrijft op Facebook: "Wij zullen niet meer te zien zijn bij Een huis vol. Maar we worden evengoed gevolgd bij ons mooie avontuur in Spanje."

Familie Jelies en 'de Kraantjes' gevolgd in nieuwe serie
Familie Jelies en 'de Kraantjes' gevolgd in nieuwe serie

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--