Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Familie Jelies en 'de Kraantjes' in buitenland te zien in nieuwe serie

'Een huis vol' in het buitenland

In een speciale serie van 'Een huis vol' (KRO-NCRV) volgen we de familie Jelies en de familie Kraan terwijl ze hun levens in Nederland achter zich laten en een avontuur aangaan in het buitenland.

Deel:

Waar de familie Jelies Tollebeek gaat verlaten om hun Spaanse droom te verwezenlijken, volgen we de familie Kraan tijdens hun emigratie naar Luxemburg, waar ze een camping gaan runnen.

De familie Jelies naar Spanje

Het is altijd al een grote droom van Johan en Janneke Jelies geweest: met hun 9 kinderen emigreren naar Spanje. Het land waar ze vroeger, destijds met zeven kinderen, zijn geweest en er toen direct verliefd op werden. Niet veel later is het idee ontstaan om de stap te zetten naar Spanje. Hun huis in Tollebeek is verkocht en de tijd begint te dringen. Lukt het ze om een huis te vinden waar diezelfde verliefde gevoelens weer naar boven komen? En wat zijn de plannen voor als ze er straks daadwerkelijk zijn?

"We vinden het spannend maar we staan er ook heel positief in," vertellen Janneke en Johan Jelies. "We zijn blij dat Een huis vol ons ook de komende tijd gaat volgen op ons mooie avontuur op weg naar en in Spanje. Het voelt vertrouwd."

Waar gaan de Jelies wonen in Spanje?

"Wij hebben onze finca gevonden en zijn helemaal verliefd op deze boerderij. Hij ligt iets afgelegen, maar binnen vijf minuten zijn we in het stadje met alle gewenste faciliteiten die we nodig zijn. Het stadje heeft 8000 inwoners waarvan 2000 onder de 16 jaar zijn. Johan gaat daar bouwen en we willen we bij onze finca chalets maken om daar mensen in te kunnen ontvangen. De drie oudste kinderen zullen alledrie naar school gaan zodat ze sociale contacten kunnen opbouwen. Ondanks het feit dat Jennie dan hoogstwaarschijnlijk haar diploma al heeft, zal ze daar naar de vierde gaan zodat ze vrienden kan maken. Binnenkort gaan de drie oudste kinderen mee om daar alles te kunnen bekijken, ook de school om ze daar in te kunnen schrijven. De jongsten zullen we ook gelijk inschrijven op de plaatselijke basisschool."

Boerderij familie Jelies in Spanje

De familie Kraan naar Luxemburg

De familie Kraan ziet geen toekomst voor zichzelf en hun kinderen in Nederland. Bovendien wil vader Ivan meer tijd doorbrengen met zijn gezin. Ze hebben het oog laten vallen op een camping, waar ze als beheerder aan de slag gaan. Dat betekent dat ze verantwoordelijk zijn bij alles wat er komt kijken bij het runnen van een camping. Van schoonmaken, tuinieren, de receptie runnen tot de keuken en het terras. En dat terwijl vader Ivan en moeder Linda ook het gezin draaiende moeten houden.

"We kijken er enorm naar uit om jullie te laten mee genieten van ons nieuwe leven in Luxemburg," vertellen Ivan en Linda Kraan. "Het is voor ons ook spannend, is dit wat we ervan verwachten? We hopen onze droom waar te maken!"

Voorganger met gezin in 'Een huis vol'
Voorganger met gezin in 'Een huis vol'

Een huis vol

De nieuwe serie is volgend jaar te zien op NPO 1 en NPO Start. De reguliere serie van Een huis vol is deze zomer te zien. 

Familie Jelies wil iets nieuws opbouwen in Spanje
Familie Jelies wil iets nieuws opbouwen in Spanje

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--