Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vriendinnen Yvonne en Esther willen met hun dieren verhuizen

Kijk aflevering 2 van 'De HuizenFixers' nu op NPO Start

Vriendinnen Esther en Yvonne zoeken een nieuwe ruimte om te wonen samen met al hun katten, geiten, eenden en konijnen. De boerderij die ze nu van een boer huren, krijgt eind dit jaar een andere bestemming waardoor ze eruit moeten.

Deel:

Dierenvriendinnen

Esther en Yvonne wonen samen in een boerderij in het Friese Veenwouden. Een prachtige plek met voldoende ruimte voor al hun dieren. De vriendinnen hebben 13 katten, 3 geiten, konijnen, ganzen en eenden. Alle dieren worden dagelijks liefdevol verzorgd, want ze hebben een grote liefde voor de natuur. Maar de boer, de eigenaar van de boerderij, heeft eind dit jaar andere plannen met de woning waardoor ze de plek moeten verlaten.

In de natuur

Esther woonde eerder een tijdje in België, maar in coronatijd is ze als huisgenoot bij Yvonne gaan wonen. De vriendinnen willen graag een huis kopen, maar in deze omstandigheden gaat dat niet. Daarom zijn ze op zoek naar andere mogelijkheden. Ze denken aan allerlei opties, zoals wonen in een community, camper, joert: zolang het maar een plekje is met genoeg ruimte voor hen én hun dieren.

Het allerliefst zouden ze zelfvoorzienend wonen; misschien zelfs wel een huis van afval. Het is geen probleem om ruimtes samen te gebruiken, ze leven veel samen maar hebben vanwege verschillende werkzaamheden voldoende eigen tijd. Yvonne werkt overdag als dierenverzorger in het dierenpark tegenover de boerderij. Esther is werkzaam in een woongroep voor mensen met een beperking en heeft soms onregelmatige werktijden. Wel willen ze allebei graag een eigen slaapplek. Omdat ze van rust en de natuur houden, willen ze graag in de omgeving van Friesland, Groningen of Drenthe blijven.

Over 'De HuizenFixers'

In het programma De HuizenFixers schiet presentator Rachel Rosier mensen te hulp die dringend een woning zoeken. Samen met een team van experts zoekt ze onontdekte mogelijkheden en out of the box oplossingen. In elke aflevering van De HuizenFixers volg je twee kandidaten die om een dringende reden op zoek zijn naar een (nieuwe) woning. De kandidaten hebben vaak al van alles geprobeerd, maar zonder succes. Het HuizenFixers-team schiet de kandidaten te hulp!

Kijk vanavond (dinsdag 10 januari) om 21.30 naar De HuizenFixers op NPO 3. Of stream de aflevering nu op NPO Plus en later op NPO Start.

--:--