Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vul je paastafel met deze heerlijke pannenkoekjes

Recept van Pascale Naessens

Pasen staat voor de deur! Met deze gezonde pannenkoekjes van Pascale Naessens vul jij jouw paastafel aan. Ze voegt er sesamzaadjes aan toe voor een krokant korstje en blauwe bessen voor de kleur op het bord en het smeuïge gevoel op de tong. Met deze pannenkoekjes is altijd feest.

Deel:

Bereiding: 7 min. Gaartijd: 15 min.

Paaspannenkoekjes

Ingrediënten voor een vijftal pannenkoekjes:

  • 1 grote rijpe banaan
  • 2 grote eieren
  • 3 grote eetlepels havermout
  • 20 g sesamzaadjes
  • 250 g blauwe bessen

Bereiding

1. Snijd de banaan in stukjes en doe ze in een hakmolentje, samen met de eieren en de havermout. Mix tot je een dik deeg krijgt. Het deeg zou iets dikker moeten zijn dan een klassiek pannenkoekenbeslag. Kruid met een heel klein beetje zout. 

2. Giet twee, hooguit drie eetlepels deeg per pannenkoekje in de pan. Strooi meteen wat sesamzaadjes op het nog vochtige deeg en schik er wat bessen in. Bak twee tot drie pannenkoekjes tegelijk op een matig vuur en zet het deksel op de pan. Pas als de bovenkant droog is, kun je ze voorzichtig omdraaien. Aan die andere kant hoeven ze niet zo lang te bakken. Leg ze op een bord.

3. Werk zo het volledige deeg op. Heb je nog bessen over, bak die dan mee in de laatste bakronde.

4. Serveer meteen en verdeel de (eventueel) overgebleven gebakken bessen over de pannenkoekjes.

Tip voor variatie

Honing of suiker? Pascale: “Voor mij hoeft hier geen extra zoet bij; de bessen en de banaan maken de pannenkoekjes zoet genoeg. Maar zoals jullie intussen al wel weten: van mij mag alles. Voel je vrij om hier honing of andere zoetstof aan toe te voegen. Belangrijk is wat jij wilt. Hoe wil jij omgaan met eten? Wat zijn jouw doelen? Zorg goed voor jezelf.”

Teksten, recepten, styling en concept: Pascale Naessens

--:--