Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Waar bid jij voor tijdens het Nationaal Gebed op 15 januari?

Laat weten waar jij voor bidt

Tijdens het live-programma rondom het Nationaal Gebed willen christenen met elkaar bidden. Gezamenlijk gebed zorgt voor verbinding. Laat weten waar jij voor bidt. Kijk live mee op zaterdag 15 januari van 20.00-21.30 uur.

Deel:

Bid je mee?

Laat je gebedspunt achter op de gebedsmuur of neem onderstaande punten mee in je gebed.

Live programma en gebed

In een programma van 20.00 – 21.30 uur spreken diverse christelijke vertegenwoordigers een gebed uit. Daarnaast wordt er aan de hand van persoonlijke verhalen duidelijk hoe de coronacrisis mensen raakt. Het programma is live te volgen via www.nationaalgebed.nl en wordt verzorgd door de EO. Overige initiatiefnemers zijn de Protestantse Kerk in Nederland, MissieNederland,Niet Alleen, de Raad van Kerken in Nederland en Samen Kerk in Nederland.

Thuis meedoen

Tijdens de momenten van gebed tijdens het avondprogramma kunnen mensen thuis meedoen. Dit kan persoonlijk, maar ook in kleine groepjes of – mede-afhankelijk van de dan geldende maatregelen – met de geloofsgemeenschap.

Jurjen ten Brinke, EO-presentator en voorganger van de multiculturele kerk Hoopvoor Noord in Amsterdam-Noord, hoopt dat veel mensen aanhaken bij dit initiatief.“De coronacrisis duurt lang. Mensen zijn onzeker en raken moedeloos. Daar bovenopkomt de polarisatie door de verschillende meningen over dit onderwerp. Het is goedals we onze pijn en moeite neerleggen bij God en vragen om Zijn genade en vrede inonze harten en voor ons land.”

Wil je meer info?
Wil je meer info?

Hier vind je meer informatie over het Nationaal Gebed en de Week van het Gebed.

Wil je meer Zingen & Bidden?
Wil je meer Zingen & Bidden?

Zingen & Bidden is een thema bij de EO waarbij we laten zien hoe het geloof ons verbindt via muziek en vieringen. En hoe zingen en bidden onlosmakelijk met het geloof verbonden zijn.

--:--