Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat een bizarre gedachte: hun vrijheid ligt in onze handen

Laat jouw stem horen tegen online seksueel kindermisbruik

Tot afgelopen februari was ik nauwelijks bekend met het werk van IJM (International Justice Mission). Dat veranderde toen ik de Eva studie-tweedaagse bezocht. Ik zat rustig en comfortabel op mijn stoel, toen een video begon te spelen op het grote scherm.

Deel:

Door Elsa Schaddelee

De video ging over Esther. Ik kon mijn ogen niet van het beeldscherm afhalen. Hier zaten we dan, met ruim 700 vrouwen in een zaal; veilig, warm, een dak boven ons hoofd en niemand die ons kwaad zou doen. Ik voelde een mix van opstandigheid en walging. Hoe kan het dat er in onze wereld nog steeds kinderen zijn die worden misbruikt, geslagen, uitgebuit en verkocht? En dat het door de Corona-ontwikkelingen en bijbehorende lockdown ook nog eens verergert? Hoe kan het dat er steeds meer kinderen in de Filipijnen en daarbuiten worden ingezet voor cyberseks? Als mama van twee kleine jongens voel ik zo’n pijn als ik nadenk over de afschuwelijke situaties waar deze kinderen - vaak jarenlang - in leven.

Hoe kan het dat er nog steeds kinderen worden misbruikt, geslagen, uitgebuit en verkocht?

Op dat soort momenten kan mij een enorm hulpeloos gevoel overvallen. Want wat kan ík nou doen? Welke invloed heb ik als individu op dit wereldprobleem? Godzijdank, meer dan we ons realiseren. De vrijheid van deze kinderen ligt in onze handen. Ik hoef niet hulpeloos toe te kijken, maar ik kan wat doen. En jij ook.

Ik hoef niet hulpeloos toe te kijken

Zo spelen gebed en geld een grote rol bij de reddingsacties van IJM. Élke geestelijke of financiële bijdrage telt. Jouw keuze om te doneren of als prayer partner te bidden is geen druppel op een gloeiende plaat, maar is het verschil tussen een kind dat wordt misbruikt en een kind in vrijheid.

Wij zijn Jezus’ handen en voeten hier op aarde. Zullen we samen deze kinderen laten weten dat we hen niet zijn vergeten?

Elsa Schaddelee is christen, moeder en ondernemerscoach.
Daarnaast host ze de christelijke podcast ‘Called for Greatness’

--:--