Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wauw! EO-kinderserie 'Saïd & Anna' genomineerd voor internationale award

Heb jij 'Saïd & Anna' al eens gezien? De serie gaat over twee beste vrienden die elke dag te vinden zijn in de Repairshop van Saïds ouders. Gisteren werd bekend dat deze kinderserie is genomineerd voor een belangrijke prijs: de Rockie Awards. De Rockie Awards worden jaarlijks uitgereikt tijdens het BANFF World Media Festival, in de Canadese Rocky Mountains. Dit prestigieuze festival staat bekend als ‘de Olympische Spelen van de televisie’. De prijzen worden op 11 juni uitgereikt.

Deel:

De kinderserie Saïd & Anna is genomineerd in de categorie Live action: Children. Honderden televisie en digitale formats strijden in juni op het Canadase festival om een Rockie Award die in verschillende categorieën wordt uitgereikt.

Avontuur, creativiteit en duurzaamheid

Op International Repair Day, op 21 oktober 2023, ging Saïd & Anna in première. Het verhaal speelt zich af in de repairshop van Saïds ouders. Daar worden kapotte spullen van de mensen uit de buurt met goed gereedschap gerepareerd. In deze EO-kinderserie staan avontuur, creativiteit, vindingrijkheid en duurzaamheid centraal. Terwijl kapotte spullen worden gerepareerd, weten de kinderen ook hun eigen 'probleempjes' op geheel eigen, creatieve wijze te fixen. Want: alles verdient een tweede kans.  

'Er is altijd een nieuw begin mogelijk'

"Ik ben enorm vereerd met de nominatie voor deze prestigieuze Internationale televisieprijs", zegt EO-eindredacteur Arnoud Bruinier over de nominatie. "In Saïd & Anna willen we kinderen meegeven dat ze fouten mogen maken en dat er altijd weer een nieuw begin mogelijk is. Die hoopvolle boodschap van Saïd & Anna past naadloos bij de EO en bracht ons samen met geweldige Europese samenwerkings-partners. Zo tof om te zien, de kwaliteit die we samen hebben bereikt. Met heel veel dank aan regisseur Hilt Lochten en producent Harro van Staverden, die met deze nominatie internationale erkenning krijgen."

Saïd & Anna op SchoolTV

Saïd & Anna wordt inclusief begeleidend lesmateriaal ook aangeboden via SchoolTV. Aflevering één is al meer dan 2000 keer bekeken door klassen. Docenten die de enquête invullen, geven het lesmateriaal en de serie gemiddeld een 8,5.

De serie ‘Saïd & Anna’ kwam tot stand door samenwerking met drie verschillende Europese publieke omroepen: EO/NPO Zappelin, het Duitse SWR/KiKA en de Belgische VRT/Ketnet.

Regie: Hilt Lochten, Lilian Sijbesma
Scenario: Jeanine Cronie, Fiona van Heemstra
Phanta Basta!, Indi Film, CoBO, Incentive FilmFond
s

--:--