Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"We maken er iets moois van!"

5 vragen aan Jirska Alberts

‘Lang zullen we leven’ is voor Jirska Alberts (39) niet vanzelfsprekend. Met ernstige botkanker was het nog maar de vraag of ze haar kinderen zou zien opgroeien. “Maar ik kreeg een nieuwe kans! Mijn uitdaging nu – en die van iedere christen - is om elke dag te leven zonder angst. Om elke dag te zeggen: we maken er iets moois van!”

Deel:

1. Wat vind je belangrijk om door te geven?
“Na alles wat is gebeurd… Een mens is zo snel weer super druk met van alles en nog wat. Je vergeet zo snel om te genieten en tijd te maken voor wat echt belangrijk is. Toen ik gezond was, wilde ik groots leven en alles meemaken. Toen ik ziek werd wilde ik simpelweg leven: de kinderen naar school brengen, een boek lezen, rommelen in huis. Gewoon die hele normale dingen kunnen blijven doen. Dat is leven!”
 
2. Welke Bijbeltekst inspireert je? 
Ik vraag aan de HEER één ding,
het enige wat ik verlang:
wonen in het huis van de HEER
alle dagen van mijn leven,
om de liefde van de HEER te aanschouwen,
hem te ontmoeten in zijn tempel.
Psalm 27:4
“Als tiener was dit al mijn lievelingstekst en dat is altijd zo gebleven. Hem te ontmoeten, dat is waar alles om draait!”  
 
3. Aan welk lied heb jij steun?
“Steun is niet het goede woord. Het is eerder de vraag: welk lied is belangrijk voor je? Schuilplaats (Opwekking 756) betekent veel voor me, dat is eigenlijk Psalm 91. Ik kreeg deze psalm vaak toen ik ziek was en uiteindelijk kon ik 'm zingen bij het opdragen van Norah."
U bent mijn toevlucht, U bent mijn vesting.
U bent mijn God, op Wie ik vertrouw.
U wilt mij bevrijden, mij altijd redden.
In mijn nood bent U steeds heel dicht bij mij.
 
4. Wat is jouw ideale kerk?
"Hoe ziet die eruit? Een 'gezin' van jong en oud. Ik houd van kids maar ook van ouderen. Het zijn mensen die samen heel veel van Jezus houden. Het is ook een plek waar iedereen eerlijk kan zeggen wat hij/zij moeilijk vindt in het leven. En daarnaast is het een groep mensen die gastvrijheid hoog in het vaandel heeft en met elkaar optrekt in het leven, dus niet alleen op zondagochtend.”
 
5. Waarvoor kunnen mensen (niet) bij jou aankloppen?
“Ik houd van koken, dus een mooi dinertje met een goed gesprek. Lekker lachen en elkaar beter leren kennen. Maar ik ben ook zeker te porren voor een spreekbeurt: ik vind het enorm gaaf om over het Koninkrijk van God en Here Jezus te spreken.
Liever niet aankloppen voor een tupperware party!”


Lees hier het interview met Jirska uit Eva waarin ze vertelt over de periode van haar ziekte.

--:--