Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Week van Gebed voor eenheid 2021: #blijfinmijnliefde

Bidden in coronatijd

#blijfinmijnliefde. Dat is de oproep die van 17 t/m 24 januari 2021 centraal staat tijdens de Week van gebed voor eenheid van christenen. Het is een oproep van Jezus Christus zelf uit het evangelie volgens Johannes.

Deel:

Normaalgesproken worden er door het hele land gebedsbijeenkomsten georganiseerd. De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus brengen dit jaar forse beperkingen met zich mee. Hoe kun je hier als gemeente mee omgaan? Een aantal tips:
- Organiseer een online gebedsbijeenkomst. Hiervoor kun je gebruik maken van de gebruikelijke livestreams in je geloofsgemeenschap, of bijvoorbeeld door een programma als Zoom of Microsoft Teams te gebruiken.
- Maak een gebedswandeling. Maak tweetallen, blijf op afstand, en ga erop uit in de wijk.
- Haak aan bij een online gebedsbijeenkomst. Kijk op de kaart waar en wanneer er in jouw omgeving een gebedsbijeenkomst wordt georganiseerd.
- Creëer een 24-7 gebedsruimte. Dit is een goed alternatief in de komende gebedsweek. Ieder uur mag iemand anders in de gebedsruimte komen bidden.
- Verspreid het digitale gebedsboekje.

Wijnstok

De Week van gebed voor eenheid is een initiatief van MissieNederland en de Raad van Kerken. Op de website schrijven zij: "Jezus Christus zei tegen zijn discipelen: ‘Blijf in mijn liefde en je zult veel vrucht dragen.’ Hij blijft in de liefde van de Vader en wil niets liever dan die met ons delen. Hiervoor gebruikt Hij het beeld van de wijnstok. Hij is de wijnstok en de Vader de wijnbouwer. Die snoeit ons en maakt ons heel, zodat wij hem kunnen eren en vrucht dragen. Vrucht die zichtbaar wordt in eenheid. Dat is wat we hopen dat er in deze Week van Gebed gebeurt."

Spotify

Luister naar prachtige muziek die aansluit bij het jaarthema van de Week van gebed voor eenheid 2021: #blijfinmijnliefde (naar Johannes 15). Met liederen uit diverse muzikale tradities en culturen.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--