Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Weekendoverdenking: Wat doe jij met je angsten en zorgen?

Je koffer bij God brengen (en daar ook laten staan)

Waar maak jij je het meest zorgen over op dit moment? Je studie, je gezin, je werk of je partner? Iedereen maakt zich wel eens zorgen. Kleine zorgen, grote zorgen. Ook in de tijd van Jezus waren de mensen al een pro in het zorgen maken over van alles en nog wat. En daar heeft Hij een steengoed advies voor!

Deel:

Laten we samen even het bijbelgedeelte uit Matteüs 6 induiken. De eerste tekst komt ons al tegemoet: maak je geen zorgen over jezelf, over wat je zult eten of drinken of wat je zult aantrekken. Het zijn simpele voorbeeldjes, maar wat Jezus hier mee bedoelt is dat we ons niet te veel zorgen moeten maken over aardse dingen.

Waarom niet? Het is menselijk om je zorgen te maken, maar het hoeft niet. We mogen erop vertrouwen dat God voor ons zorgt. Vaak komen de zorgen of de angsten die we hebben niet eens uit.

‘Kijk eens naar de vogels in de lucht: het is jullie hemelse Vader die ze voedt. Zijn jullie niet meer waard dan zij? Wie van jullie kan door zich zorgen te maken ook maar één el aan zijn levensduur toevoegen?’ (Matteus 6:25,26)

Angst en zorgen ontnemen je de kracht en de vreugde voor vandaag. Het zorgt ervoor dat we naar beneden kijken in plaats van omhoog. Met zorgen maken schieten we niets op. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last, tipt Jezus ons.

Angst en zorgen ontnemen je de kracht en de vreugde voor vandaag

Maar laten we wel wezen, we maken ons nog steeds veel zorgen. Wat nu?
Ken je Corrie ten Boom, de vrouw die een concentratiekamp overleefde? Elke ochtend nam ze haar koffer vol zorgen en angsten en stalde die voor God uit. Ze legde haar zorgen in Gods handen. En dan ging ze aan de slag. Maar op een dag besefte ze dat ze elke ochtend haar zorgen weer terug in de koffer deed, hem dicht klikte en ze weer meenam. De les? Leg je zorgen in Gods handen, en laat ze daar, want Hij zorgt voor jou.

Wat doe jij met je angsten en zorgen?

--:--