Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Welk EO-programma mag een comeback maken?

'Prinsen en Prinsessen is voor mij echt jeugdsentiment'

Prinsen en Prinsessen, OmegaCode, Benjamin Ben: in de loop der jaren waren er tientallen EO-programma’s die kwamen en weer gingen. Voor Visie duiken EO-presentatoren de televisiegeschiedenis in. Welk programma zouden zij graag terugzien op de buis?

Deel:

Prinsen en prinsessen

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prinsen en Prinsessen is voor mij echt jeugdsentiment, dus dat zou ik heel graag willen terugzien. Honderden kinderen luisterden naar een verhaal van Ben Ketting en zongen samen liedjes over geloof. Ik genoot van Bens enthousiasme en van de kinderen die vaak vrijuit onzuiver in de microfoon mochten zingen. Ook de gesprekjes die Ben met de kinderen voerde, vond ik mooi. Ik weet nog dat ik het bijzonder vond dat iedereen zo overtuigd meezong. De dominee en mensen in de kerk had ik ook over God en Jezus horen spreken, maar ik vond dat toch allemaal erg mysterieus. Een God die van mij houdt? Hoger dan de sterren? Waar is Jezus dan, als ik Hem niet kan zien? Blijkbaar was ik toen ook al een vragensteller.”
Marleen Stelling presenteert onder meer ‘Zie je zondag!’ en ‘Ik mis je’.

Benjamin Ben

Ik ben Benjamin Ben was een kleuterprogramma over een pop die Benjamin Ben heet en samen met Marja Hofstee en Bil Angel in een grote schuur woont. Vroeger keek ik altijd met mijn kinderen en die vonden het ook echt leuk, want het is een sfeervol programma. Ze moesten eerst wel wennen aan de pop, want Benjamin Ben heeft een groot hoofd met knalrood haar. Maar de poppenspeler zet de pop lief en herkenbaar neer. Marja vertelde altijd een Bijbelverhaal aan Benjamin Ben en dat thema zat als een rode draad door het programma. Ik vind het nog altijd knap hoe organisch een Bijbelverhaal kon opgaan in het programma. De humor was ook heel goed. Van mij mag het terugkomen, zodat mijn kleinkinderen ernaar kunnen kijken!”
Yvonne Sprunken presenteert het radioprogramma ‘EO live’.

Van Henegouwen

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Van Henegouwen VVP was een komedieserie over een videopro- ductiebedrijf, en het zat vol droge humor. Eind jaren 90 keek ik dit samen met mijn vrienden. We gingen het dan ook nadoen, met de stemmetjes van de acteurs. In mijn christelijke bubbel leefde dit programma volop: als je niet had gekeken, had je serieus wat ge- mist. Vandaag de dag mis ik de humor een beetje. Kunnen wij als christenen nog lachen om onszelf, om de wereld om ons heen? Of zijn alle woorden op een goudschaaltje gewogen? Als ik de Bijbel lees, speelt humor een belangrijke rol. Ik zou het echt onwijs tof vinden als we humor meer een plek gaan geven. Dit programma – Van Henegouwen VVP – was daarin voor mij echt een hoogtepunt.”
Henk van Steeg presenteert radioprogramma’s en ‘Nederland Zingt’.

Geschreven door

Elsina Neutel

--:--