Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Zo mooi om de wereld te laten zien hoe prachtig en verrijkend ‘anders zijn’ kan zijn'

Vandaag is Wereld Down Syndroom Dag

21 maart is niet alleen het begin van de lente, maar ook Wereld Downsyndroom Dag. Een dag die sinds 2006 bestaat en waarop wordt stilgestaan bij mensen met Downsyndroom en de mensen die voor ze zorgen.

Deel:

Dat Wereld Downsyndroom Dag op 21 maart (21/3) valt is geen willekeur; mensen met Down hebben het 21e chromosoom 3 keer. Op deze dag wordt er bij stil gestaan dat dit extra chromosoom niets zegt over wie je bent. Mensen met Downsyndroom hebben hun eigen karakter en eigen persoonlijkheid, alleen hebben ze wat extra hulp en begeleiding nodig in de samenleving.

Dit extra chromosoom zegt niets over wie je bent

Bij Eva laat Mirjam Kooijman ons al een tijd meegenieten van haar unieke dochter Livia (3). "Down is up", zegt ze en ze noemt Livia een '"verrijking voor het gezin." Mirjam is blij met Wereld Downsyndroom Dag. "Het is zo mooi om de wereld te laten zien hoe prachtig en verrijkend ‘anders zijn’ kan zijn."

Anders is ok

Wil jij ook laten zien dat 'anders ok is', draag dan vandaag twee verschillende soorten sokken; het symbool van Wereld Down Syndroom Dag.

Benieuwd naar Livia, je leest alle blogs van Mama Mirjam hier.

Op de foto Livia en haar moeder Mirjam

--:--