Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wie is Charly Luske (43)?

Deze ervaren muzikant ontdekt de wereld van gospelmuziek

Charly Luske is zanger en acteur. Hij draait al jarenlang mee in de muziekwereld en is onder de indruk van gospelmuziek. In 'Amazing Grace' maakt hij onder begeleiding van Berget Lewis kennis met dit prachtige genre.

Deel:

Charly Luske speelde in diverse musicals in zowel Nederland als Duitsland. Zijn echte doorbraak kwam in 2011, met zijn deelname aan The Voice of Holland. In 2012 was hij als Judas te zien in The Passion en een jaar later deed hij mee aan De beste zangers van Nederland. Sindsdien stond hij regelmatig in het theater. Eerst met zijn tour The Story of George Michael en vervolgens The Story of Robbie Williams.

Ontzagwekkend

De coaches van Amazing Grace zijn geen onbekenden voor Charly: “Zowel met Shirma als Berget heb ik veel gezongen", vertelt hij. "Als je een keer met een van hen zingt, is dat al genoeg reden om te denken dat deelnemen aan dit programma te gek is."

“Ontzag is het eerste woord wat in mij opkomt als ik aan gospel denk. De stemmen, de samenzang… Je moet er als kind mee zijn opgegroeid om zo te kunnen zingen. Als je met je stem kunt laten horen wat er uit je ziel komt. Ik heb respect voor allerlei stijlen maar dit is een ander level dan zingen. Ik kan hoog zingen en ik kan rock zingen, maar als ik gospel hoor dan denk ik dat ik eigenlijk maar weinig kan. Dat zorgt ervoor dat ik het ook wel heel eng vind om aan Amazing Grace mee te doen."

Wie zitten er nog meer in team Berget?

--:--