Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Maak kennis met Lisa Loeb (32)

De energieke cabaretière droomde van zingen met een gospelkoor

Muziek is niet weg te denken uit het leven van multitalent Lisa Loeb. In 'Amazing Grace' ontdekt ze de wereld van gospelmuziek. Kan ze haar teamgenoten en coach Berget Lewis omver blazen?

Deel:

Lisa is cabaretière, zangeres, actrice en schrijfster. In 2021 maakte ze indruk met haar deelname aan het tv-programma De slimste mens. Ze wist het programma te winnen. Eerder studeerde ze cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam (richting jazz). Daarna volgde ze een master theaterzang aan de Toneelschool en Kleinkunstacademie Amsterdam. Lisa was jarenlang deel van het cabaretduo Matroesjka. In 2021 speelde ze haar eerste solovoorstelling: Extase. Het lied Mijn Odyssee, afkomstig uit de voorstelling, werd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt-prijs.

Heilige ervaring

Muziek is Lisa's steun en toeverlaat. "Ik ben niet gelovig, maar muziek brengt mij het dichtst bij een religieuze ervaring. Zeker als je met elkaar muziek maakt. Met elkaar zingen is een heilige ervaring."
"Als ik aan gospel denk, denk ik aan verbinden, verhalen vertellen en opzwepen en de allersickste dingen doen qua zang zoals ad libs. En het is al heel lang mijn grote droom om met een gospelkoor te zingen."

Angststoornis

Lisa heeft te maken gehad met een depressie. Ook lijdt ze aan een angststoornis. Meedoen aan Amazing Grace vindt ze om die reden erg spannend. Toch wil ze juist meedoen om mensen te inspireren: "Als ik dit kan met al mijn angsten, dan kan jij je droom ook laten uitkomen!"

Wie zitter er nog meer in team Berget?

--:--