Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wie is Giovanca Ostiana?

Giovanca presenteert op dinsdagavond samen met Tijs ‘Op1’

Ze is zangeres, moeder, columnist en presentator en vanaf deze week presenteert ze iedere dinsdagavond samen met Tijs van den Brink de nieuwe latenightshow ‘Op1’. Maak kennis met Giovanca Ostiana (42).

Deel:

Giovanca studeerde orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam, maar koos daarna voor een muzikale carrière. Ze debuteerde in 2008 als solozangeres met het album Subway Silence en won in 2010 de Buma Zilveren Harp, een Nederlandse muziekprijs die werd uitgereikt aan aanstormend talent.

Giovanca op televisie

Giovanca werkte jarenlang als model. Daarnaast deed ze televisie-ervaring op. Zo was ze bij De Wereld Draait Door tafeldame en presenteerde ze de afgelopen twee jaar haar eerste eigen muzikale tv-programma Vrije Geluiden van de VPRO. 

Giovanca: “De overstap naar een talkshow voelt alsof iemand mij in een wereld lanceert die ik nauwelijks ken. Wat ik bij Vrije Geluiden deed, is het tegenovergestelde van wat ik nu ga doen. Dat is ontzettend spannend.”

Tijs en Giovanca presenteren iedere dinsdag 'Op1'
Tijs en Giovanca presenteren iedere dinsdag 'Op1'

Presentatieduo

Muziek is ‘haar onderwerp’, net als kunst, cultuur, human interest en amusement. Daarmee vormt ze een aanvulling op Tijs van den Brink, die een meer journalistieke achtergrond heeft en geïnteresseerd is in de actualiteit, politiek en sport. 

Giovanca: “Tijs ken ik minder dan een maand. Toch heb ik nu al een goed gevoel bij onze samenwerking. Omdat we zo’n verschillende achtergrond hebben, hebben we elkaar echt nodig. Van Tijs hoop ik te leren om ingewikkelde gesprekken aan te gaan. Op mijn beurt hoop ik Tijs te inspireren door de manier waarop ik vragen stel." 

Geloof

Hoe Giovanca haar christenzijn meeneemt in de uitzending? “De ene keer zal ons christenzijn zitten in het type gast dat wij uitnodigen, een andere keer in hoe wij gasten benaderen. Ik heb geleerd dat je niet altijd de naam van God hoeft te noemen om Hem uit te dragen.”

Op1

Iedere werkdag, 22.30 uur, NPO 1

Tekst: Aliene Boele

--:--