Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wil je geïnspireerd worden? Mis 'The Justice Conference' dan niet!

Lazarus tipt deze week 'The Justice Conference' op 30 oktober. Een uitgelezen kans om verhalen over hoop en herstel te horen in deze verwarrende tijden.

Deel:

Als mensen met geloof en hoop samenkomen en elkaar aanmoedigen om onrechtvaardige systemen te doorbreken, gebeuren er bijzondere dingen. Wil je aangemoedigd worden door verhalen hierover en je laten inspireren, dan mag je deze (online) Justice Conference van Tearfund niet missen.

Tijdens het avondvullende programma wordt stilgestaan bij het onrecht in de wereld, maar klinken er vooral hoopvolle verhalen. Je ontdekt wat gerechtigheid en herstel met elkaar te maken hebben en je ontdekt hoe je zelf herstel kunt brengen in je omgeving.

Michael Curry & Katharine Hayhoe

De inspiratie komt van boeiende sprekers, zoals bijvoorbeeld Michael Curry. Hem ken je wellicht nog van de bruiloft van de Engelse prins Harry en Megan. Curry is aartsbisschop van de Amerikaanse Episcopaalse Kerk. Zijn laatste boek heet Love is the way en daarin beschrijft hij hoe je hoop kunt houden in moeilijke tijden.

Een andere hoofdspreker is de Amerikaanse klimaatwetenschapper Katharine Hayhoe. Ze ontvangt dagelijkse haatmail, maar deze wetenschapper laat zich er niet door weerhouden. Ze bracht onlangs zelfs een boek waarin ze beschrijft hoe je in deze gepolariseerde wereld hoop en herstel kunt brengen.

En ook de andere hoofdsprekers, de Amerikaanse Lisa Sharon Harper, de Zuid-Afrikaanse priester René August en filosoof Evert Jan Ouweneel hebben boeiende verhalen te vertellen over recht doen, herstel en verbinding.

Tussen de hoofdsprekers door is er tijd voor keuzesessies. Bijvoorbeeld over de kerk en gerechtigheid of klimaatacties. In die sessies spreken onder andere schrijver/theatermaker Mounir Samuel en bisschop Ancelimo Magaya uit Zimbabwe, die zelfs in de gevangenis kwam door zijn streven naar gerechtigheid. 

Meer weten?

Wil je een kaartje bestellen (à € 12,50) of nog meer weten? Ga dan naar de site van The Justice Conference. En komt 30 oktober je slecht uit? Dan kun je met je ticket het programma in delen terugkijken.

Op Youtube kun je speeches terugkijken van The Justice Conference door de jaren heen. Laat je alvast inspireren!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--