Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wim en Thea Heiwegen verloren een drieling

Ik mis je; zondag, 8.55 uur, NPO 2

Deel:

Op begraafplaatsen door heel Nederland praten Marleen Stelling en Arjan Lock met nabestaanden over het verlies van dierbaren. Wat biedt troost en hoe pak je de draad weer op? In deze aflevering van Ik mis je (EO) ontmoeten we onder anderen Wim en Thea Heiwegen. 

In 1992 verliezen Wim en Thea Heiwegen hun drieling na een zwangerschap van 22 weken. De kindjes hebben een plek in hun hart. Toch groeit het verlangen naar een fysieke plek om hen te herdenken. In 2021 is het zover: met medewerking van Wim en Thea wordt er een monument ontworpen voor te vroeg geboren kinderen. In Ik mis je ontmoet Marleen Stelling het echtpaar. "Het geeft een gevoel van saamhorigheid als je hier bij het monument mensen treft en samen iets kunt delen," vertellen ze. 

Therapie

Ook Mandy Bekkers is te gast in Ik mis je. Als Nel, haar schoonmoeder, te horen krijgt dat ze uitgezaaide longkanker heeft, wil ze er niet over praten. Nel wil alleen meer tijd om koffie te drinken. Drie weken later overlijdt ze. De film van de laatste drie weken blijft in het hoofd spelen van Mandy. Daarom besluit ze om in therapie te gaan. 

Ik mis je

Aan het graf van een geliefde, waar verdriet en gemis zo voelbaar zijn, lijkt troost ver weg. Hier luisteren Arjan Lock en Marleen Stelling naar verhalen van nabestaanden. Verhalen vol leven, over eerste ontmoetingen, liefde en bijzondere herinneringen. Verhalen over blijdschap en verdriet, ziekte en gezondheid, het verleden en de toekomst. Ik mis je brengt deze verhalen dichtbij.

Zondag 16 januari, 8.55 uur, NPO 2

Kijk 'Ik mis je' hier terug

--:--