Ga naar submenu Ga naar zoekveld

M•nk Café live dinsdag 12 mei - Woestijnvaderverhalen: hoe zacht hard kan overwinnen

Wie waren de woestijnvaders die leefden zo rond de 2e en 3e eeuw na Christus? Het M·nk Collective is geïnspireerd door hun bijzondere verhalen. In dit Monk Café Live een verhaal van Poimên van Sketis waarin een diepe wijsheid zit.

Deel:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Mattias Rouw en co-schrijvers Wouter van der Toorn en Paul van der Niet (M·nk Collective) zijn gepassioneerd over de verhalen van deze woestijnvaders en -moeders en vertellen hun bijzondere verhalen in het nieuwe boek 7x7 levenslessen van de woestijnvaders. Al in de derde eeuw na Christus gaven deze Godzoekers hun bezittingen weg en omarmden ze een leven in stilte en eenzaamheid. Juist in deze tijd van social distancing kunnen ze ons zoveel leren. 

In dit Monk Café Live leest Lazarus-eindredacteur Marieta haar favoriete verhaal voor uit het nieuwe woestijnvaderboek: 7x7 levenslessen van de woestijnvaders. Het is een verhaal over Poimên van Sketis waarin hij uitlegt hoe zacht sterker kan zijn dan hard. Hij vergelijkt de Bijbel met water, dat op lange termijn een steen kan uithollen. 

Je kunt het gesprek hieronder live volgen of via de Facebookpagina van Lazarus. En je kunt het natuurlijk ook later terugkijken.

Gratis e-book 

Speciaal voor deze coronatijd hebben de schrijvers een gratis e-book samengesteld met 7 lessen die je kunnen leren om nieuwe mogelijkheden te ontdekken in een wereld die klein is geworden en waarin we worden opgeroepen tot sociale onthouding. Je kunt het boek Monnikenwerk hier gratis  downloaden

afbeelding
afbeelding.

Wil je meer? Het boek 7x7 levenslessen van de woestijnvaders is nu verkrijgbaar en kost € 16,99. Meer info vind je hier

--:--